Учените са си поставили нова цел – модификация на гравитацията

Редица учени от НАСА, DARPA, MIT и ВВС се срещнаха през ноември, за да обсъдят нещо неочаквано. Темата обикновено е запазена за теоретиците и тя е, как да победим гравитацията. Въпреки и изненадващите дебати, постиженията в тази област могат да променят правилата на играта.

За конференцията

Първата Конференция за алтернативна задвижваща енергия (APEC) беше създадена, за да даде възможност на учените да обсъждат не толкова традиционни идеи. Много от тях съществуват само в сферата на фантастиката и няма да преувеличим, ако кажем, че са силно преувеличени. Някои от тях попадат извън пределите на основната наука.

От създаването на конференцията вече са осъществени 22 срещи. Учените обсъждат теми вариращи от експериментално задвижване до неизвестни въздушни явления. Последното хрумване е изследване на модификация на гравитацията. На него ще се работи върху материали за гравитационно екраниране.

Скептичната общност

Alt Propulsion е секторна общност попадаща в плен между аерокосмическата, отбранителната, електротехническата, физическата, НЛО и още много други. Представители на всички тези култури посещават конференцията и въпреки факта, че тези различни общности не винаги са съгласни по някои теми до този момент успешно се избягват сериозни конфликти.

Въпреки странната тема, 16 от 71 посетители на събитието през ноември са настоящи или бивши учени и инженери от НАСА. Други 14 са свързани с реномирани институции, включително MIT и Харвард.

Темата за НЛО очевидно предизвика голям шум на конференцията. Тя направи значително възраждане на поп-културата тази година, като военните пилоти открито говореха за срещи, а Пентагонът обмисляше дългоочаквания доклад по въпроса. Последният в крайна сметка беше публикуван през юни.

Горещи теми

Ако в недалечното минало най-горещата и странна тема е била НЛО, то сега центърът бавно се измества. Научната общност се опитва да изследва идеите по-сериозно от всякога, но успоредно с тях се налагат и нови, които значително разширяват вече достигнатите хоризонти.

Въпреки усилията си обаче, гравитацията остава непобедена. Вероятно е добре, че редица изследователи намират време да се забавляват на дълги разговори за това, как да се промени сегашната ситуация.