1380119_1727770860780531_1665588977877051096_n-CopyПриятелите ни от Фантасмагория не спират да ни изненадват! По-рано днес те обявиха новия си проект за настолна игра – Battalia: The Creation. Съдейки по фейсбук страницата на играта, тя изглежда доста амбициозно, а заедно с обявяването ѝ, нейният дизайнер Александър Геров ни показа и как ще изглеждат осемте миниатюри в нея, прототипите на които можете да видите в галерията долу.

Battalia ще ни пренесе в света на Слънчевия Оракул ОРАК – древен и могъщ артефакт. Играчите ще могат да поемат ролята на повелителите на една от четири фракции – Живите Въглени, Мечия Народ, Облачнородените и Островитяните. Според предварителната информация играта ще комбинира елементи на deckbuilding механика, както и конструиране на модуларна карта с призоваване на героите на различните фракции и събиране на предмети. Въпреки че няма много детайли около Battalia, нейните създатели обещават, че в нея ще можем още да строим и свързваме градове, да създаваме артефакти и наемаме войски, като най-пододящата комбинация от действия ще ви донесе победата.

Battalia ще може да се играе от двама до четирима участници и по думите на създателите ѝ ще отнема по 30 минути за всеки играч. Играта е планирана да излезе около средата на следващата година.

Източник: Battalia: The Creation Facebook page