ASUS-ZenWatch

Asus официално представи ZenWatch – своя първи умен часовник с Android Wear.

Противно на очакваното, ZenWatch се оказа стилен аксесоар, позициониран във високия клас носими устройства. Часовникът има лека извивка, която следва формата на китката и каишка от висококачествена кожа. Устройството беше представено по време на IFA заедно с таблета Memo Pad 7.

Техническите характеристики на ZenWatch са сходни с други Android Wear устройства на пазара. Часовникът има 1.63-инчов AMOLED дисплей с резолюция от 320 х 320 пиксела и Gorilla Glass 3 стъкло. Устройството използва Snapdragon 400 (1.2 GHz), подкрепен с 512 рам и 4 GB вътрешна памет. ZenWatch е защитен от влага и прах с рейтинг IP55 и ще бъде наличен в два цвята: сребърен и розово-златен.

В комбинация със свързан смартфон, умният часовник на Asus ще има функции, типични за този тип устройства, като измерване на крачки, изразходени калории и сърдечен ритъм. С помощта на приложението ZenWatch Manager потребителите ще могат да променят виртуалния циферблат на часовника, да локализират смартфона си и др. Устройството ще има и няколко уникални за модела функции. ZenWatch може да показва картината от камерата или да контролира презентация на сдвоено устройство.