Помните, когато ASUS представи телефона ZenFone 2 с 4GB RAM, който се справяше изключително добре с включени пет 3D игри едновременно. Компанията не се дава и продължава да щурмува пазара с евтини смартфони, които да предоставят на потребителя добро изживяване, способно да се конкурира с това при някои от флагманите. Тези смартфони са далеч над средния клас и въпреки това техните цени са много ниски.

ASUS представи още един такъв телефон – ASUS ZenFone Selfie, който както можете да се досетите от името, е ориентиран към селфи маниаците. Той е наследник на ZenFone 2, като обаче спецификациите му са малко по-слаби. С него ще се радвате на Qualcomm Snapdragon 615 процесор, RAM паметта не е обявена (най-вероятно ще е поне 2GB) и две 13-мегапикселови камери от Toshiba с 1/3.2″ сензор и лазерен автофокус. Полезрението на камерите е от 88 градуса, като в режим на панорама това стига до 140 градуса. Големината на смартфона позволява наличието на дисплей от 5.5 инча, Full HD 1080p резолюция и IPS LCD екран. Операционната система, разбира се, е Android 5.0 Lollipop.

Засега няма новини колко точно ще струва устройството и дали ASUS ще го предлага извън пределите на Азия, но ако компанията иска смартфонът им да се конкурира с другите селфи джаджи като HTC Desire EYE и т.н. може би ще трябва да го предлага поне и в САЩ.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS