ASUS Republic of Gamers (ROG) обяви цялостната актуализация на геймърските си лаптопи. Колекцията ROG Spring 2019 съчетава изцяло новите модели с осъвременени системи, за да балансира умело производителността, изисквана от геймърите, създателите на съдържание и активните потребители с повече удобство и по-лесна ежедневна употреба.

 

Линията се разделя по отношение на корпуса с мощни десктоп заместители, елегантни ултрапреносими компютри и еволюирал израз на по-традиционната форма на лаптопа, отговаряйки на изискванията за производителност и за по-пълноценна игра. Лаптопите от S-класа предлагат превъзходно изживяване, подходящо за професионалисти, докато дизайнът на M-нивото леко намалява, за да събере овациите на умелите потребители.

 

Новата серия G се фокусира върху основните неща, за да подобри достъпността и да привлече повече геймъри към марката. Специфичните модели за електронни спортове имат специални изисквания и се третират по различен начин, както и най-добрите настолни заместители, достъпни само с високопроизводителен хардуер под капака. Независимо от кутията или целевата аудитория, геймърските лаптопи на ROG се ръководят от философията на интелигентното охлаждане, съчетаваща правилния термичен хардуер с интелигентния софтуер, за да се осигури оптимална производителност и акустика за случващото се в момента.

 

Запознайте се с ROG Mothership: бъдещата замяна на настолните компютри

 

Обикновените решетки ограничават охлаждането и се заключват в неподвижна позиция, за да отговарят на форм фактора, подходящ за седене в скута. Това е добър компромис за много лаптопи, но заместителите на настолните компютри са прекалено тежки, за да седят удобно, така че ROG преосмисли формата за подобряване на преживяването. Вместо да лежи на бюрото, ROG Mothership стои изправен, за да даде на охладителната система неограничен достъп до въздушния поток отзад. Клавиатурата се разделя и сгъва за максимална гъвкавост, като дава свободата да бъде позиционирана за перфектната стойка и да се свърже с кабел или безжично. Отделянето на клавиатурата разкрива ред от четири високоговорители, насочени директно към потребителя, създаващи ефективна звукова лента под екрана.

 

Подобреният въздушен поток поради изправената конструкция позволява ROG да намали корпуса, без да жертва скоростта. На 29.9mm, ROG Mothership е изненадващо тънък за мощността, която предоставя. Част от заслугата се дължи на CNC-обработеното тяло, което се прецизира с точност за перфектно прилягане. Отнема почти 20 часа, за да се издълбаят всички части от твърди алуминиеви блокове, което води до прорязани линии и точно оформени части, които отразяват грижата и вниманието към детайлите по време на производствения процес.


ROG Mothership има възможности за визуализация, както за заклетите геймъри, така и за създателите на сериозно съдържание. Свръхбързият FHD панел се обновява при 144Hz с време за реакция от 3 ms, за да задоволи геймърите, които искат да изпитат истинска тройно-цифрова FPS бърза игра. Алтернативата 60Hz 4K UHD предлага най-добрия баланс за творчески занимания, с невероятна детайлност и пълно покритие на цветовото пространство Adobe RGB за широкообхватна цветна палитра.

 

G703

 

Докато ROG Mothership представя бъдещето, G703 отвежда настоящето в следващото поколение. Придържането към традиционния фактор на формата на лаптопа изисква по-силно охлаждане и по-дебел корпус, така че G703 използва по-големи радиатори и вентилатори, за да постигне същото охлаждащо действие като ROG Mothership. 

 

Придържането към познатия дизайн придава различен вид гъвкавост. G703 може да застане в скута в краен случай, което за някои ще означава разликата между спазване и просрочване на краен срок, особено когато е на обекта или на път. Въпреки че се корени в традицията, G703 все още разполага с достатъчно технология и функции, за да се движи в предни позиции.

 

Пораснал и все пак тънък Zephyrus S GX701

 

С тънкия 18,7-мм корпус и супер-тесен скосен дизайн, Zephyrus S GX701 е най-компактният 17-инчов геймърски лаптоп. Той е достъпен с GeForce RTX ™ 2080 GPU, усилен до 1230MHz при 100W с ROG Boost, който надминава спецификациите на типичните ултрапреносими компютри.

 

Неговият PANTONE® валидиран екран е фабрично калибриран, за да гарантира точността на цветовете и разполага с честота на опресняване 144Hz и 3ms време за реакция от сиво към сиво. Изключителният GPU превключвател на ROG позволява на потребителите да превключват между режима на NVIDIA G-SYNC™ за по-добро игрално изживяване и режим Optimus за по-дълъг живот на батерията, докато по-голямата 76Wh батерия допълнително удължава времето за работа.

 

Специална версия на Zephyrus S GX701 се предлага и с HDR панел, който може да се похвали с над милиард цвята с пълно покритие на цветовото пространство BT.709. Той има по-висока яркост, по-добър контраст и локално затъмняване в 15 зони задно осветяване. HDR работи само в режим Optimus, така че няма GPU превключване, или NVIDIA G-SYNC на този модел, а игрите с висок динамичен диапазон са ограничени до тези, които поддържат оригиналния Windows API за HDR.

 

RGB подсветката се извършва с възможност за персонализиране на профилите за производителност и игра. Има вграден потенциометър за увеличаване на звука, разположен удобно в близост до лявата ръка, оборудван с яркост на фоновото осветление, която се променя автоматично, за да съответства на силата на звука. Вместо да прави компромис с основна уеб камера в рамката, ROG проектира много по-добро външно устройство, което улавя висококачествени 1080p кадри с шестдесет кадъра в секунда.

 

Zephyrus S GX701 е повече от игрален лаптоп: неговата гъвкавост се харесва на създатели на съдържание, разработчици и други професионалисти, които се нуждаят от мощна система, която могат да използват навсякъде.

 

Zephyrus S GX531 задава стандарта за тънкост

 

Вграждането на висококачествени игрални компоненти в ултратънък лаптоп е изключително трудно, особено когато се цели по-тънък корпус от всякога, но Zephyrus S GX531 се доставя с изключително компактно тяло, което е доказателство за инженерната сила на ROG. Тънкият профил е с дебелина само 15 мм и включва 15,6-инчов екран със супер-тесни рамки, вместени в по-малък габарит, така че лесно се побира в чантите, които обикновено се използват за по-малки лаптопи.

 

Zephyrus S намалява профила си, без да снижава спецификациите си. Иновативното охлаждане AAS е достатъчно ефективно, за да пренесе GeForce RTX 2080 до същата ROG Boost скорост като по-големия GX701. Има и избор между най-съвременни екрани в зависимост от това дали се предпочита по-бърза честота на опресняване от 240 Hz или по-висок динамичен обхват. По-малкият Zephyrus S GX531 е алтернатива по-скоро насочена към хора, които преди всичко предпочитат преносимостта.

Сподели
Предишна страницаТеленор предлага Huawei P30 Lite Dual
Следваща страницаHuawei стана вторият по големина производител на смартфони
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.