Ask.fm

Социалната мрежа ASKfm отпразнува своя 11 -ти рожден ден през юни. През годините приложението събра 348 милиона потребители по целия свят, които обменят 600 милиона въпроса и отговори всеки месец.

За това събитие социалната мрежа, чиято основна характеристика винаги е била анонимност, ще стартира частни анонимни чатове 1: 1. Това е следващата стъпка от една от най -обичаните функции на ASKfm – публични групови чатове

 

Защо чатове?

През март социалната мрежа стартира първите публични групови чатове. Тази функция е оценена положително от повече от 70% от потребителите, създавайки повече от 4,5 милиона чата през първите 4 месеца!

До този момент комуникацията в социалната мрежа се основаваше само на въпроси и отговори и последващи теми, модерирани от автора на отговора.

Сега буквално всеки потребител на приложението може да се включи в дискусията под публикация. Задаващите могат да разговарят свободно и да проследят темата, която им е интересна.

„Публичността на публикуваното съдържание винаги е била ключов стълб на нашата платформа. Всички отговори и последващи съобщения бяха видими за всички регистрирани потребители по целия свят от самото начало на ASKfm.

В същото време чуваме нашите потребители. Ние разпознаваме болезнените точки и разочарованията, които потребителите изпитват в момента, когато искат да преместят своите разговори 1: 1 на нов, по -интимен слой. Частните чатове ще им позволят да направят това. Това ще отвори изцяло нов хоризонт за милиони нови разговори в ASKfm “, – каза Томас Джундо, ръководител на продуктовия дизайн в ASKfm.

 

Частни чатове

Как работи?

Стартирането на частен чат е лесно. Просто отворете списъка с приятели или отидете в профила на потребителя, с когото искате да разговаряте. Там и на много други места ще видите бутона „Чат“. Просто докоснете и започнете да разговаряте с милиони невероятни хора на ASKfm.

Този чат ще бъде видим само за вас двамата. Можете да започнете да разговаряте анонимно. След като решите да се разкриете, просто изпратете отворено съобщение. Не забравяйте, че можете да имате само един активен уникален чат с друг уникален потребител. Милиони уникални потребители в ASKfm = милиони чатове за стартиране 🙂

Ако някой ви изпрати лично съобщение, то ще се покаже във входящата ви поща с надпис „Частно“.

Можете също да архивирате, докладвате или блокирате нежелани потребители, като кликнете върху иконата за опции „…“ в горния десен ъгъл.

„Обърнахме максимално внимание на безопасността на индивидуалната комуникация с анонимни потребители. Цялото съдържание в частни чатове ще бъде проверено за съответствие с правилата на платформата от нашата система за безопасност на AI, а съобщенията, които ги нарушават, ще бъдат премахнати незабавно “ – Джанис Гривинс, главен изпълнителен директор на ASKfm.