Маслените бои и акварелите никога не са били толкова реалистични

Всеки творец ще потвърди колко е трудно да се рисува на екран. Боите и хартията до скоро си оставаха най – автентичния метод.

Ето, че вече е налична бета версията на Fresco, която е на път да преобърне досегашните представи и разбирания. Това е най-новото приложение за рисуване на Adobe, което успешно може да се използва на iPad Pro. Оказва се, че работата с цифрово устройство може да се конкурира с часовете по рисуване.

Това може да се дължи на смесването на цветовете с маслена боя и оставяне на акварелите да греят естествено върху платното. Тези черти отличават коренно Fresco от други подобни програми. Ако не друго, то приложението е изключително забавно за хората вълнуващи се от тази насока на изкуството.

Основното, което отличава добавката са живите четки, които използват AI платформа на Adobe Sensei. Точно това позволява да се постигне тази реалистична представа на акварела с маслена боя.

Приложението основно е насочено към илюстратори. То също така позволява на художниците да работят както с векторни, така и с растерни четки. Това е нещо, което по-ранните приложения на Sketch and Draw на Adobe направиха допълнително. За повече опции при персонализиране, приложението позволява на потребителите да изтеглят или импортират свои четки.

При стартирането си в края на тази година, Fresco ще позволи файловете да бъдат запазвани като Cloud PSD, нов формат, който ще синхронизира всички промени в Creative Cloud и ще позволи на потребителите безпроблемно да превключват между мобилни и настолни устройства.

Потребителският интерфейс е доста подобен на предстоящия Photoshop за бета на iPad. От лявата страна ще откриете инструменти като четки, кофа с боя, преместване / преобразуване и ласо, както и панели с режими на смесване като умножаване, промяна на цвета и екрана вдясно. Изненадващи са промените по отношение на това, кои подинструменти са избрани да се запазят и кои не.

Например инструментът за избор не следва определените ръбове в изображението. Инструмент за ласо, не притежава вълшебна пръчица; кофа за боя, но без градиенти.

Тук ще открием също и текстов инструмент. Нещо ново, което конкуренцията създаде наскоро. Екстрата е добавена към приложението за радост на графичните дизайнери и карикатуристите.

Fresco се отличава с по – реално чувство за четките сравнение с предишните приложения на Adobe. Приложението прекрасно трансформира опита на Photoshop за настолен компютър в оптимизиран за илюстрация на iPad Pro.

Fresco има някои удобни функции като контрол с жестове при двойно докосване за превключване на видимостта, както и стандартни функции за отмяна и повторение с два и три пръста. Още – пряк път с докосване, бутон, който се показва на екрана, когато се използват различни инструменти и временна промяна на действието за този инструмент, при задържане на бутона.

Приложението позволява на много потребители да осъществят мечтата си за изява в художествените среди. То ще предостави възможност за по-добро рисуване от колкото на хартия. Освен това прави възможно създаването на изкуство по начини, които задължително можете да пресъздадете в реалния живот.

Adobe Fresco ще стартира по-късно тази година като безплатно приложение в App Store и ще работи с iPad Pros, 2019 iPad mini и iPad Air. Всички приложения ще имат достъп до набор от първокласни функции.

Сподели
Предишна страницаЦифров скенер от следващо поколение
Следваща страницаРевю на безжичния мрежов адаптер Tenda U12
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.