Преди не повече от час, Apple ни представиха новия си Apple Watch Series 2. След почти две години чакане, най-накрая получихме нов модел на най-продавания смарт часовник в света. Както споделиха от компанията, излиза че часовникът на Apple е на второ място по продажби след Rolex. И за Series 2, Apple решиха да вдигнат многократно нивото на новата си джаджа.

apple-2016-iwatch-series-2-event-photo-10

watchOS 3

През юни месец за пръв път Купертино ни споменаха за новата watchOS 3, която ще пристигне с чисто новия умен часовник. Операционната система има много нови функции и приложения, с които ще може да ни впечатли.

Чатенето през часовника вече е направено по-забавно, интересно и удобно – с нови анимирани стикери, конфети, покриващи целия екран и т.н. Може да споделяте физическата дейност, която сте извършили през деня, за да стимулирате както себе си, така и приятелите си, да бъдат по-физически активни.

Вече имате на разположение приложението Breathe, което от време на време ви напомня да правите упражнения за дълбоко дишане. Това, казват от Apple, определено би ви помогнало за по-лесно справяне със стреса.

apple-2016-iwatch-series-2-event-photo-1Към watchOS 3 вече е добавен и така нареченият „спешен режим“, или SOS. Когато задържите страничния бутон на часовника, той се активира и набира спешния номер за вашата страна (в нашия случай – 112). Освен това незабавно изпраща съобщения до вашите спешни номера. Да се надяваме, че никога няма да ви се наложи да използвате тази функция, но все пак може да се чувствате една идея по-сигурни, като знаете, че режимът съществува.

Забавление

Страшно много игри и фитнес приложения вече ще са достъпни за вашите часовници. Между тях са Circuit 2, P90X и може би най-интересното – Pokémon GO! Идеята да можете да играете играта през Apple Watch е такава, каквато бе и първоначалната идея на самата игра – да ви накара да излизате по-често на вън, да се забавлявате с приятели и да откривате нови и интересни места. Приложението ще следи колко километра сте изминали, какви нови неща сте събрали в играта и дори колко калории сте изгорили. Сега вече едно е сигурно – интересът към играта на Nintendo и Niantic Labs ще нарасне многократно!

Дизайн

Самият часовник също е претърпял доста промени. Като за начало, ако преди той беше „splash proof“, новият Series 2 модел вече е „swim proof“. Беше време да видим умен часовник, който като повечето други обикновени часовници е сертифициран да издържа под вода на налягане до 50 метра дълбочина (или 5 атмосфери). За да постигнат тази водоустойчивост, Apple е трябвало да измислят как да затворят всички възможни отвори в часовника. Успели са с всички освен с един – говорителя. Както знаете, за да работи, на него му трябва въздух, а щом допуска въздух до себе си, със сигурност пропуска и вода. От Купертино обаче са се сетили и са проектирали говорителя така, че сам да изхвърля водата от себе си след като излезете от басейна.

apple-2016-iwatch-series-2-event-photo-7За да са сигурни, че Apple Watch Series 2 ще е надежден във вода Apple са го тествали със специална машина, симулираща многократен брой замаха във вода. Заедно с всичко това разбира се, има добавени два нови режима за тренировки – плуване в басейн и плуване в открито море. Компанията дори е успяла да разработи системата за отброяване на калории и за плувците, което както знаете е доста трудно. С времето устройството научава все повече са вас и разбира дали се занимавате професионално с плуване или само любителски. По този начин получавате възможно най-доброто събиране на данни за тренировките си.

apple-2016-iwatch-series-2-event-photo-9

Характеристики

Apple Watch Series 2 е с двуядрен процесор, което го прави 50% по-бърз от своя предшественик. С графичната карта на часовника пък има два пъти по-бързи графики.

Новият дисплей от своя страна е два пъти по-ярък и със своите 1000 нита е най-яркият екран изобщо правен за каквото и да било устройство – определено ще ви е по-лесно да го виждате под силното слънце. Вече няма да се налага да се вглеждате продължително в часовника си, дори когато просто искате да видите колко е часа.

apple-2016-iwatch-series-2-event-photo-6За най-честите физически действия, а именно ходене и тичане, Apple най-накрая са вградили GPS в своето устройство. Вече можете спокойно да оставите смартфона си и да тръгнете на сутрешна тренировка. Когато се приберете, на вашия iPhone ще видите цветна карта на маршрута, който сте изминали. Различните цветове пък показват с каква скорост сте се движили в дадения участък.

Освен алуминиевите и стоманените модели на смарт часовника, Apple вече предлагат и такъв, изработен от керамика. Керамичната версия изглежда изключително елегантна със своя бял цвят и бива рекламирана като дори по-здрава от стоманената. Освен това в сътрудничество с компанията Hermes, Apple са създали изключително елегантни модели кожени каишки, измежду които всеки може да намери своята любима.

apple-2016-iwatch-series-2-event-photo-4apple-2016-iwatch-series-2-event-photo-3

Цени

Apple Watch Series 2 ще струва 369 долара, като предварителните поръчки започват този петък, на 9 септември. На 13 септември официално излиза watchOS 3, а три дни по-късно започват и официалните продажби на часовника. Още повече, неговият предшественик вече наречен Apple Watch Series 1, също ще получи малък ъпдейт. Той вече може да бъде поръчан със същия двуядрен процесор, което му осигурява същата бързина. Първия умен часовник от Apple ще се продава за 269 долара и, както Series 2, официално ще бъде пуснат в продажба на 16 септември.

apple-2016-iwatch-series-2-event-photo