На конференцията за разработчици F8, която Facebook организират и която се провежда в Сан Хосе, Калифорния в момента, от социалната мрежа обявиха нова система от интеграции за чат приложението Messenger. Подобно на досегашните такива, базирани на допълнително инсталируеми приставки, Apple Music ще стане част от Messenger преживяването.

С новата функционалност, потребителите на Apple Music ще могат да споделят с приятели какво слушат в момента, като кратки части от песните ще бъдат достъпни за слушане директно в чата.

Подобна функционалност има приложението iMessage за iOS. Към новите възможности на Facebook Messenger е достъпно и по-богато споделяне на песни от Spotify (също със 30-секундни откъси, слушаеми в самия чат), което всъщност вече е налично ако сте ъпдейтнали до последна версия. Apple Music ще последва на малко по-късен етап.

За тези от вас, които все още не са пробвали интеграцията със Spotify, тя практически е същата като тази в основното Facebook приложение и уеб версията на социалната мрежа. Разликата е, че там трябва да споделите линк към песента, която слушате, за да стане видим 30-секунден откъс от нея, който приятелите ви могат да чуят дори и да нямат регистрация в Spotify.