screen-shot-2015-09-10-at-11-18-35

Apple представи iPhone 6S и iPhone 6S Plus, но на събитието компанията не обяви подробности за капацитета на техните батерии. И за това има причина.

В ново промо видео на по-малкия модел компанията показва детайли за хардуера му, благодарение на което разбираме, че баерията е намалена до 1715 mAh, от 1810 mAh в iPhone 6. При iPhone 6s Plus капацитетът й също е намален, но във видеото не се разкриват детайли. Според непотвърдена информация тя вече е 2750 mAh от 2910 mAh.

Причината за решението вероятно се крие във вевеждането на новата технология 3D Touch, както и Taptic Engine. Според Apple тази промяна няма да рефлектира върху живота на батерията. iPhone 6S трябва да издържа до 14 часа разговори при 3G, 10 часа използване на мобилен интернет на 3G, 1o часа на LTE, 11 часа на Wi-Fi и 10 дни в стендбай режим.

Как е възможно това? Производителността на новия чип A9, както и останалите компоненти в телефона, е по-добра, което води и до по-малко консумация на енергия. Така на практика Apple предлага iPhone 6S с по-малка батерия, но със същите възможности като тази в предшественика му. Не бива да забравяме и новия Low Power Mode в iOS 9, който при нужда може да ви осигури до още 3 часа живот.

https://www.youtube.com/watch?v=cSTEB8cdQwo

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS