На 30 октомври една от най-големите технологични компании на планетата Apple ще проведе събитие в Ню Йорк. Както в повечето случаи, оглавяваната от Тим Кук компания не обяви какво бихме могли да очакваме да видим. Но и както обикновено, в глобалната мрежа изтече информация относно евентуалните нови попълнения в портфолиото на компанията.

Ето и кои са някои от новите продукти, които Apple ще представи пред света след броени дни в Голямата ябълка. Поне според повечето слухове и спекулации.

Нов iPad Pro

Очаква се именно новият iPad Pro на Apple да бъде основният акцент в събитието на компанията. Смята се, че ще ни бъде предложен безрамков дизайн, като ще видим и сбогуване с home бутона за сметка на актуалния в момента Face ID. Има сериозна вероятност Apple да премахне и lighting port-а за сметка на USB C или най-малкото да внедри подобен порт в таблета. Очакват се нови функционалности и на стилуса Apple Pencil, докато по всяка вероятност диагоналът на екрана ще бъде запазен – 11 инча или 12.9 инча.

Нов MacBook

От известно време насам чакаме появата на достоен наследник на MacBook Air. Вероятно ще видим нова концепция за лек и тънък лаптоп на Apple, който ще бъде „екипиран“ и с по-добра и издържаща батерия.

Нов Mac mini

След като известно време Apple бе позагърбил развитието на Mac mini, очаква се в Ню Йорк да видим нещо напълно различно и осезаемо подобрено. Ще трябва обаче да почакаме, за да видим какво точно са ни приготвили от американската компания.

Нови AirPods и AirPower

Продължаваме да очакваме второто поколение безжични слушалки на Apple. Има слухове, че те ще бъдат водоустойчиви и ще поддържат безжично зареждане чрез кейса. Не е изключено да ни покажат и очакваното от много време безжично зарядно AirPower.

Е, това са част от нещата, които можем да видим на следващото събитие на Apple. Ще бъде интересно!