По всичко изглежда, че в следващите години пазарът ще ни предложи много и различни устройства със сгъваеми дисплеи. Очаква се съвсем скоро Samsung и Huawei да пуснат подобни смартфони, които с едно движение се превръщат в таблети. По всяка вероятност, двете азиатски компании ще представят пилотните си устройства в това отношение през следващата година.

И докато слуховете относно множество типове устройства от такъв вид продължават да валят, Samsung потвърдиха, че разработват и лаптоп със сгъваем дисплей.

Новината бе потвърдена от вицепрезидента на Samsung в PC маркетинга Лий Мин-чол, цитиран от The Korea Herald.

„Подобно на сгъваемите смартфони, Samsung работи с производителите на дисплеи, за да се разработят лаптопи със сгъваеми дисплеи, които не просто ще се сгъват навътре и навън, а ще създадат нова стойност и потребителско преживяване, спазвайки променящите се трендове на пазара за лаптопи“, заяви Мин-чол.

Наскоро Samsung представиха и чисто нов модел PC, скоро след като представиха и своя захранван от Qualcomm Galaxy Book 2. Компютърът носи името The Flash, като сред основните му предимства е поддръжката на бърз Wi-Fi (достигащ до 1.7Gbps), вдъхновена от пишещите машини ретро клавиатура и сензор за отпечатъци.

Смята се, че и китайският производител Lenovo също има планове за подобен вид лаптоп. Преди няколко дни стана ясно, че Lenovo са подписали договор с LG за производство на гъвкави OLED екрани.

Разбира се, на този етап е невъзможно да се прогнозира, кога Samsung биха могли да пуснат на пазара подобен вид лаптопи. Имайки предвид, колко време те отлагаха пускането на споменатите вече телефони със сгъваем дисплей.

На този етап Samsung са кръстили своя проект на смартфон със сгъваем дисплей с кодовото име Galaxy F. Според някои източници, революционният модел ще бъде представен пред публика през месец март. През ноември корейската компания ще проведе конференция на разработчиците, където може да бъде повдигната завесата около Galaxy F.