p1

Apple патентова ново устройство, съобщиха от Американското патентно ведомство. Става въпрос за мишка, която има вграден скенер. Той може да се използва за сканиране на изображение, което след това да се проектира на вграден екран. Скенерът може да помогне на работата на мишката върху по-груби повърхности.

ВИЖ ОЩЕ: РЕВЮ НА TOSHIBA SATELLITE CLICK 2 PRO P30W

Патентът обяснява как сензорите на скенера могат да засичат различни обекти и повърхности, върху които е поставена мишката. Устройството ще променя своето поведение в зависимост от техните характеристики. Тази технология е подобна на използваната в момента в Magic Mouse, където лазери следят движението върху повърхността и спазването на плавни движения, дори при неравни материали. Това позволява ползване върху най-различни видове поврхности.

Скенерът за изображения едва ли би бил полезен, ако се използва за това, но ако той бъде използван като допълнително входно устройство, то тогава нещата биха били много по-интересни. Фактът, че Apple работи върху интегриране на няколко вида технологии в едно, говори за разработване на нови периферни устройства с възможности, които не сме виждали досега.

Много е вероятно компанията да ни представи нови продукти, които да бъдат конкуретни в ерата на мултитъч екраните и потребителската електроника. Новият начин на мислене за периферните устройства на настолните компютри със сигурност би направило този дял малко по-иновативен.

 

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВОТО НИ ВИДЕО