ios safari

Не е тайна, че от доста време Apple се опитва да премахне интеграцията на Google в своите продукти. Първият ход беше с въвеждането на Siri, която използва услуги като Wolfram Alpha и Yelp преди Google, както и Bing при търсене. След това американската компания премахна  Google Maps от iOS, заменяйки го със свое приложение за карти.

ВИЖ ОЩЕ: КОНЦЕПЦИЯ НА IPHONE 6S Е ВДЪХНОВЕНА ОТ СТИЛНИЯ ДИЗАЙН НА APPLE WATCH EDITION

Сега се говори, че Apple планира да премахне Google като търсачка по подразбиране от Safari. Тази новина идва само няколко дни, след като Mozilla обяви, че е сключила споразумение с Yahoo. Според данни от The Information, договорът за използването на Google в Safari трябва да изтече през 2015 г. и Microsoft и Yahoo са в преговори с Apple.

Като се има предвид какво е количеството продадени iOS устройства всяка година, премахването на Google като търсачка по подразбиране при iPhone и iPad би било голяма загуба за гиганта, но не е изключено в началото повечето потребители да променят настройките и да продължат да използват Google.

Ще бъде интересно да видим какво решение ще вземе Apple и как ще се развият нещата в бъдеще. Вие бихте ли използвали Yahoo като търсачка по подразбиране?

Сподели
Предишна страницаЩе има „Blade Runner 2“, но не от Ридли Скот
Следваща страницаTesla Motors преговаря с BMW
Владислава Колчева е активен блогър и редактор в Smart News. Работила е като журналист във в. "Стандарт", като преди е заемала същата длъжност в "24 часа". Покрива теми от света на технологиите, социалните медии и комуникациите, а интересите й включват психология, маркетинг и реклама.