iPhone-6-Plus-Cover-1

Миналата седмица писахме, че новите iPhone-и на Apple се радват на сериозен успех в Китай, където американската компания се нареди на трето място с общо 12% от всички продажби на смартфони. Сега Canalys публикува доклад, според който популярността на iPhone 6 и iPhone 6 Plus е толкова голяма, че е извела Apple до челното място, превръщайки я в топ производител на смартфони в Китай.

ВИЖ ОЩЕ: APPLE С РЕКОРДНИ ПРИХОДИ, ПРОДАДЕНИ СА 74.5 МИЛИОНА IPHONE

С увеличаването на дисплея на iPhone (4.7 инча), както и пускането на фаблет (5.5 инча), който беше дългоочакван от много потребители, Apple вече има възможността да се изправи пред китайските компании, които предлагат Android устройства с по-големи размери.

Класацията се базира на изпратените бройки, като технологичният гигант е следван от Xiaomi, Samsung и Huawei. Това наистина е уникално постижение, защото цените на телефоните на Apple са много по-високи от тези на нейните конкуренти, особено Xiaomi. Samsung, от друга страна, която държеше короната в Китай, се намира в още по-неизгодна позиция, губейки все повече пазарния си дял.

Apple със сигурност ще види сериозен конкурен в лицето на Xiaomi през следващите месеци. Китайската компания се радваше на силни продажби при пускането на новия Mi Note, който се изкупи за 3 минути. Подобен сценарий може да се разиграе и при старта на Mi Note Pro. Надяваме се, че Galaxy S6 да бъде достойна конкуренция на новите флагмани.