От днес, Apple App Store под iOS включва нова секция приложения, а именно — такава промотираща приложения с абонамент, но предлагащи безплатен тестов период. Секцията е озаглавена „Try it for Free“ и е втората по ред в таба Apps.

Към момента там могат да бъдат намерени само четири приложения. Това са мениджърът за пароли 1Password, USA Today, Panna: Video Recipes & Classes и електронните книжки за оцветяване Lake.

Важно е да се отбележи, че безплатните тестови периоди на всяко приложение са различни и след изтичането им всяко приложение таксува за различен период в зависимост от офертата (и Apple никъде не отбелязват това). Така че ще е хубаво да четете внимателно какво предлага дадената апликация преди да се съгласите да я тествате. 1Password например ви дава тестов период от 30 дни, след което автоматично ще ви таксува за годишен абонамент — 35,99 долара. Тъй като самият тестов период изисква да се съгласите да платите след това, трябва да внимавате и да прекратите абонамента преди тестовия период да е изтекъл (ако не желаете да се абонирате).

Към момента новата секция „Try it for Free“ не е видима в България, но се надяваме това да се промени скоро. Освен това ще е добре там да видим и редица други предложения, което разбира се зависи и от разработчиците.