Aol Reader в действие
Aol Reader в действие

Кой ще вземе пазарния дял на Google Reader? Докато търсачката се готви да затвори емблематичния си RSS четец от 1 юли тази година, немалко конкуренти разработват алтернативи на любимата на стотици милиони потребители услуга за четене на новини. Надеждата е, че това ще е „новото старо“ голямо нещо в глобалния уеб.

Днес, един от топ кандидатите за това – Aol, представи своя AOL Reader.

Aol Reader е опростен RSS четец, който грабва най-доброто от останалите и внася няколко иновации, за да привлече окото на любопитния потребител. Услугата прилича доста на самия Google Reader. Но това едва ли е проблем, предвид че услугата затваря врати след броени дни. Както всяко приложение за RSS емисии, интерфейсът на Aol Reader е разделен на две колони: лявата, която показва всичките ви абонаменти за сайтове, и дясната, в която отваряте отделните публикации. Плюс огромен рекламен банер вдясно, който апелира да направите Aol.com началната си страница.

[cquote]Накратко: това е първа бета и има своите първи проблеми и недоразумения.[/cquote]

Aol Reader е в първата си бета версия и, откровено казано, има много проблеми, които създателите й трябва да изчистят възможно най-скоро. Добавянето на RSS хранилки на големи сайтове като Tech Crunch и The Verge отнема завинаги, а ако искаш да добавиш нещо от Feedburner.com (отново услуга на Google) – жалко, това е мисия невъзможна.

aol-reader-1

Интерфейсът е приятен, изчистен и лесен за употреба. Жълтата лентичка BETA напомня тактично, че завършването на Aol Reader тепърва предстои. Услугата определено има бъдеще, предвид че от 1 юли огромен брой потребители ще останат без Google Reader.

Но докато проблемът с абонамент за емисии, без да чакам половин час за завършването му, не бъде разрешен, ще продължа да търся алтернативи на добрия стар Google Reader.

aolreader-2