youtube-gaming

YouTube обяви, че Android телефоните скоро ще могат да стриймват на живо видео към платформата YouTube Gaming. Все още няма информация кога ъпдейтът ще бъде пуснат, но компанията казва, че това ще се случи „скоро“, заедно със старта на японската версия на приложението YouTube Gaming.

Япония е първият пазар, който ще получи YouTube Gaming, след като конкурентът на Twitch миналия месец беше пуснат в САЩ и Великобритания. „Японските мобилни игри определят гейминг културата на страната, много повече, отколкото е в други страни. Тази тенденция показва, че за геймърите има истинска нужда да могат лесно да споделят с общността какво е на техните екрани, докато то се случва“, заяви Райън Уайът, директор „Игри“ в YouTube.

Напомняме, че услугата YouTube Gaming позволява стрийминг в реално време с 60 кадъра в секунда на компютърните игри, както и възможността за лесно конвертиране на записите в YouTube архив. Над 25 хиляди игри имат собствени страници, а търсещата машина на сайта е специално оптимизирана.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS