Android Nougat 7.0 бавно, но славно започна да се разпространява из потребителите на Samsung Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge. Обаче все още доста от притежателите на смартфони с Android се чудят кога ли актуализацията ще бъде достъпна и за тях. Все пак Galaxy S6 и Note 5 са по-стари, но не чак толкова… На този въпрос ни отговаря Тансу Йеган, вицепрезидентът на Samsung Electronics Turkey, който публикува туийт тази седмица, в който са изброени няколко смартфони и датата, на която се очаква да получат Nougat.

Списъкът, с който ни снабди Йеган съобщава, че и Galaxy S6 и Note 5 в Турция ще започнат да получават съобщения за актуализация някъде през третата седмица на февруари. Тази „линия на времето“ включва също Galaxy S6 Edge+, докато по-малкият Galaxy S6 Edge ще трябва да почака до последната седмица от месец февруари. Въпреки че това се отнася за турските потребители, страните от Европа би трябвало да получат ъпдейт за тези устройства горе-долу по същото време.

https://twitter.com/TansuYegen/status/829238824274448384

Наръчникът за Nougat ъпдейта на Galaxy S6 вече е публикуван в мрежата. Той ни уведомява, че повечето от новите свойства, които идват с актуализацията за Galaxy S7 ще бъдат достъпни и за S6. Има някои изключения, разбира се. Galaxy S6 ще трябва да се примири с липсата на повечето режими за камерата, които S7 получава с Nougat. Food, Selifie flash и Hyperlapse няма да има за предшественика на седмицата. Също така моушън панорамата, Video Enhancer, Performance mode и Always On Display са свойства, които ще отсъстват от S6.

Имайте предвид обаче, че не винаги тези разписания се случват по точно определения начин, по който официалните лица казват. Няма да бъдем учудени, ако се забележат някакви промени точно преди определените периоди от време зададени от Йеган. Между другото в туийта се споменава също, че Galaxy A (2016) и Galaxy J в тази част на света ще получат Nougat някъде през май и юни.