Amazon-Studios-Logo

Amazon Studios ще започне да прави филми, които ще се пускат първо по кината, след което ще бъдат налични за Prime, обяви днес компанията. Amazon Original Movies, които ще се фокусират върху уникални истории, гласове и герои, ще се пускат за абонатите на Prime в САЩ само след 4 до 8 седмици след тяхната премиера по кината.

ВИЖ ОЩЕ: SAMSUNG Е ЗАГУБИЛА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПАЗАРНИЯ СИ ДЯЛ В КИТАЙ ПРЕЗ 2014

Amazon се цели високо – плановете на компанията са да представя по 12 филма всяка година, като част от нова инициатива, която ще започне по-късно тази година. „Не само, че ще предложим на клиентите на Prime Instant Video  вълнуващи, уникални и ексклузивни филми, скоро след като те са пуснати в кината, но и се надавяме, че тази програма също така ще бъде от полза на създателите на филми, които често се борят да покажат нови и дръзки истории, заслужаващи вниманието на публиката“, каза Рой Прайс, вицепрезидент на Amazon Studios.

Управлението на Amazon Original Movies ще бъде поето от Тед Хоуп, който е съосновател на продуцентската компания Good Machine, отговорна за филми като „Eat Drink Man Woman“ и „Crouching Tiger, Hidden Dragon“. На потребителите на Prime Instant Video може да се наложи да почакат преди да получат новите филми, но с тази програма останалите зрители ще имат по-голям шанс да намерят и гледат филми на Amazon.