Целият ви ден зависи от това как започнете вашата сутрин. Ако не сте енергични и продуктивни през деня, е много вероятно да сте направили една от обичайните „сутрешни грешки“. Днес ще ви кажем, как да ги избегнете утре.

1. Никога не натискайте snooze бутона

clock

Специалистите по съня споделят, че не е никак добра идея да си отменяте сутрешната аларма за след 5-10-15 или колкото искате минути. Истината е, че всеки път щом я отмените и заспите отново, навлизате в цикъл на съня, който реално няма да можете да прекъснете натурално. Най-добре да ставате от първия път, иначе след това ще се чувствате уморени и мързеливи през целия ден.

2. Разтягайте се сутрин

Когато се събудите сутрин, разтегнете крайниците си, докато все още лежите в леглото. Колкото повече се разтягате, толкова по-уверени и щастливи ще се чувствате през деня. Тези, които лежат в леглото си сгънати като котка са по-стресирани и спящи през останалата част от деня.

3. Не си проверявайте съобщенията на първо място сутрин

Проверяването на имейли и всякакъв вид съобщения веднага щом се събудите ви разсейва от важните задачи, които имате да вършите. Вместо това се фокусирайте върху нещо продуктивно, със сигурност ще ви от по-голяма полза, отколкото машиналното скролване из пощата ви.

4. Не си оправяйте леглото

Колкото и странно да звучи, оставянето на разхвърляно легло се асоциира с повишаване на вашата продуктивност през останалата част от деня.

5. Избягвайте да пиете кафе

coffee

Ако сте от хората, които пият по една чаша кафе сутрин, за да се събудят, е време да преосмислите този ваш навик. Между 8 и 9 часа сутринта нашите тела произвеждат огромно количество енергия от хормона кортизол. Ако пиете кафе преди 9:30, тялото ви ще намали производството на кортизол, следователно ще имате по-малко енергия през деня.

6. Не се събуждайте на тъмно

Вътрешният часовник на тялото ни е чувствителен към светлината и тъмнината. Ако се събудите на слаба светлина, мозъкът ви може да се обърка и да ви накара да ви се спи. Разгърнете завесите си, а ако все още е тъмно навън включете силно осветление.

7. Навиците са всичко

Според учени, ако правите малки неща, които да удължат сутринта ви, ще имате по-малко енергия през деня. Фокусирайте се върху това да се оправите бързо и си направете режим, който да изпълнявате автоматично без много да се замисляте, за да може волята ви да се запази за остатъка от деня.

Вие правите ли някое от тези 7 неща? Със сигурност можем да ви гарантираме, че ако спазвате правилата, ще се чувствате по-енергични и готови за работа през деня. Може и да е плацебо ефект, но в крайна сметка важното е да действа, нали?