Ако по някаква причина искате да работите с четири компютъра едновременно и няма как да съберете четири монитора един до друг, може би LG имат решение за вас. Това решение е в лицето на LG 43UD79-B — 4K монитор с пълна резолюция 3840 × 2160 и диагонал 42,5-инча, който може да визуализира до четири екрана чрез различни split-screen настройки.

Ако се питате как може да стане това, отговорът е чрез два HDMI 2.0 порта и два HDMI 1.4 такива, всеки от които може да поддържа отделна машина. Освен това мониторът има на разположение един DisplayPort 1.2a с поддръжка на FreeSync и един USB Type-C порт. Два стандартни USB 3.0 порта пък ще ви позволят да контролирате до два компютъра с една клавиатура и една мишка.

В допълнение към всичко това, 4K мониторът от LG притежава стерео говорители Harman-Kardon за още по-интересно преживяване.

Останалите спецификации включват IPS панел с контраст 1000:1, зрително поле от 178 градуса и поддържка на над 1,07 милиарда цвята. Въпреки ниската скорост на опресняване от 60Hz, мониторът поддържа FreeSync dynamic refresh rate технологията от AMD (за хора с Radeon видео карти), Game Mode, Dynamic Action Sync и стабилизатор на черния цвят.

LG 43UD79-B първо ще започне да се продава в Япония, като ще е наличен по магазините от 19 май на цена от приблизително 745 долара. Дали и кога ще го видим в останалия свят още е рано да се каже.