Microsoft_OneDrive

Ако използвате облачното хранилище Microsoft OneDrive, тогава си отделете 5 минути, за да прочетете настоящата статия. В нея представяме десет съвета, които могат да ви бъдат от полза.

Виж още: Как да пробваме Firefox OS чрез Mozilla Firefox

1. Автоматично запазвайте документите в OneDrive

onedrive-storage

Съхранените документи в OneDrive са на сигурно място в облака. Това е удобно, когато искате да споделите файлове между няколко ваши устройства по бърз и лесен начин. Също така, ако ползвате Windows 8.1 и сте се вписали с вашия Microsoft акаунт, тогава автоматично документите ви ще се записват в OneDrive. Можете и ръчно да зададете тази настройка в менюто Change PC Settings. В него трябва да изберете OneDrive и след това File Storage.

2. Добавете допълнително място към OneDrive

onedrive-bonus

Microsoft са взели добър пример от Dropbox и дават възможност на своите клиенти да разширят безплатното свободно място. Ако инсталирате мобилното приложение за Android (Play Store) или iOS (iTunes) и включите автоматично синхронизиране на снимки, ще получите допълнително 3 GB място към вашия профил.

3. Запазете файловете за офлайн употреба

onedrive-offline

По подразбиране при Windows 8.1 файловете се запазват в облака и са достъпни при поискване. Натиснете ли с десен бутон върху някой файл, тогава ще имате възможност да промените това и да запазите копие и на локалния диск. По този начин няма да ви трябва връзка с интернет, когато искате да имате достъп до него. От настройките на OneDrive ще можете да промените тази настройка и за всички файлове.

4. Запазвайте прикачените файлове от Outlook.com

onedrive-outlook

Microsoft добави възможност да запазите прикачените файлове от писмата, ако ползвате Outlook.com. Нужно е единствено да отворите имейл и да натиснете бутона Save to OneDrive. Това е особено удобно, ако често получавате документи и снимки чрез електронната поща.

5. Търсене във файлове и снимки

onedrive-search

Ако търсите през уеб интерфейса на OneDrive, тогава тази машина ще работи и с текстовете вътре в документа, както и информацията от снимките. OneDrive използва разпознаване на текст, което прави намирането много по-подробно.