hololens

Демонстрациите с HoloLens не спряха да вдъхновяват екипа на Microsoft, както и почитателите на виртуалната реалност. Устройството предлага възможности, които надхвърлят способностите на някои от своите конкуренти, а Microsoft винаги използва иновативни технологии в своите нови продукти.

Според главния изпълнителен директор Сатя Надела, компанията очаква да предложи първата завършена версия на HoloLens до една година. За съжаление тя няма да се предлага на крайните потребители, а ще е насочена към разработчиците, за да могат те да създадат софтуери и игри, които да могат да привлекат потребителите към тази технология. Не се споменават други конкретни планове, например, на какъв принцип ще се предлагат HoloLens, но най-вероятно ще има налична информация на по-късен етап.

Сата Надела спомена в своето интервю пред BBC, че с пускането на първата версия на HoloLens устройството ще даде възможност за различни начини за работа. Интересното е, че Надела не споменава изобщо гейминга, който за момента е една от най-ключовите области за развитие на технологиите за добавена и виртуална реалност.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS