В днешно време, хората не четат толкова много книги колкото преди. Било то поради липсата на време или на желание. Но когато дойде време за „Хари Потър“, почти няма човек, който да не я е чел и с нетърпение да окачва някакво евентуално продължение на поредицата.

Ето че това време настъпи, макар и девет години по-късно. В полунощ на 31 юли беше световната премиера на „Harry Potter and the cursed child“. Хиляди книжарници по целия свят отвориха вратите си през нощта, за да продадат първите бройки на книгата, на най-запалените и дългогодишни фенове. Мнозина българи се оплакаха от късния час, защото, както знаете ние сме два часа напред от великобританците, тоест за нас книгата беше достъпна в 2 часа посред нощ.

Това, разбира се, не попречи на най-големите български Потър-маниаци да се строят на опашка пред книжарница „Гринуич“ и да се сдобият с английското издание на осмата книга за Хари Потър. За съжаление, тези, които предпочитат да изчетат новите страници изпълнени с магия, ще трябва да почакат до 13 октомври, когато „Егмонт“ ще пусне в продажба книгата на български език.