Снимка: Marvel

Всички знаем за огромното желание на Marvel Studios да ни предоставят възможно най-много и качествени филми, адаптирани по своите комикси. Това постоянство в последните няколко години се е превърнало в непрестанен поток от интересни новини, обявени нови продукции, сериали и така нататък.

ВИЖ ОЩЕ: ‘THE MAN IN THE HIGHT CASTLE’ HA AMAZON STUDIOS ИМА ПИЛОТЕН ЕПИЗОД

Един от предстоящите филми на Marvel е “Doctor Strage”, който ще разкаже историята на хирурга Стивън Стрейндж – лекар изгубил работата си, но намерил нещо повече. Според историята в комиксите той е взет под крилото на Върховния Магьосник (Sorcerer Supreme), който закриля Земята от свръхестествени и извънземни сили. Стрейндж застава на негово място, за да се бори с лошите и да пази своя дом и цялото човечество. Мислете за него като за Зеленият Фенер на DC Comics, само че с магически сили. Този филм предстои да дебютира по кината на 4 ноември 2016 година, като в ролята на Доктор Стрейндж ще видим младия и обещаващ Бенедикт Къмбърбач.

Днес имам още нещо интересно за вас – на английски наричат тези неща Easter Eggs – нещо скрито, но в същото време видимо и може би сочещо към възможни събития в историята на филма. Един от сценаристите на “Doctor Strange”, Джон Спайтс, публикува в Twitter много интересна снимка – лист хартия, заобиколен от кинжали и това, което може би е амулетът на Стрейндж Eye of Agamotto. Защо решаваме, че всичко това е свързано с филма? Ами, защото на листа хартия има поставена някаква лупа, която фокусира върху една дума от текста – “strange”.

Но защо всичко това е интересно? На този въпрос ще ви отговори текстът – той е извадка от краткия разказ “Azathoth” на Хауърд Лъвкрафт (H.P. Lovecraft), един от бащите на съвременния хорър жанр. В неговите разкази преобладава странното, незнайното, космическото безразличие към човека и безсмъртните могъщи същества, един от които много известният Ктулху.

Е, дали наистина ще видим препратки към Лъвкрафт и неговите творби в предстоящия филм на Marvel? Не знам. Можем само да чакаме, но двете творби имат много общи неща; Marvel дори имат комикс адаптация по разказите на Лъвкрафт. Вижте снимката от Twitter. Какво мислите?