Създателите на умни часовници и други съвременни аксесоари продължават да ни радват с все повече добавена функционалност и устройства. Все още, до голяма степен, новият потребителски сегмент не се е позиционирал трайно на пазара, което означава едно – под съмнение е неговото бъдеще. Много експерти и журналисти наблюдават повишен интерес от страна на потребителите, но все още устройствата не предлагат всички очаквани функции. Събрахме списък с някои от желанията на потребителите за бъдеща функционалност в новите умни устройства.

ВИЖ ОЩЕ: Теленор с подробна информация за наличности и цени на iPhone 6

Подробно следене на здравето – в момента много от умните гривни и часовници имат основни възможности в тази насока: отчитате на сърдечна честота по оптичен и тактилен начин, както и различни възможности за следене на изминало разстояние (педометър) и други. Здравните работници и пациентите обаче настояват за някои по-практични функции, например, измерването на нивото на кръвната захар. В бъдеще би било добре и да се помисли за възможност за свързване на умните устройства с някои от медицинските уреди, които се използват често в диагностичната практика, като холтер мониторите, които служат за проследяването на електрическата дейност на сърцето.

kodak_sponsored_studio_project_1

Блогване – Блогването е едно популярно хоби (също и професия за някои от по-известните блогъри), а създателите на устройства вече са започнали да добавят и удобства, които да са полезни на блогърите. Пример е Autographer, първата носима камера, която е удобна за създаване на фото блогове. Ще очакваме още повече възможности, които да се интегрират в умните устройства – камери и микрофони, които да са полезни на блогърите.

Getty-images-home-control-153730814-voice-recognition_s4x3_lg

Подобрено гласово управление – много от устройствата на пазара вече предлагат възможности за гласово управление, но те все още не са идеални. Разбира се, ние бихме искали и възможност за гласови команди на български език.

Преводи в реално време – превеждането в реално време на глас е възможна чрез приложения на смартфоните. Това би било полезно, ако се интегрира в още по-портативни устройства като умните часовници и гривни.

Cloud-Computing-Mobility-Featured

В помощ на образованието– умните гривни биха могли да бъдат полезни в процеса на образование – чрез неговата употреба в новите класни стаи, както и за решаване на интерактивни тестови задачи.

Дистанционно управление – умните часовници биха могли да интегрират управлението на голяма част от домашните уреди и периферия.

phone_hand-432102

Комуникация – за момента умните часовници са само пасивно средство за предаване на съобщения. Би било удобно, ако интегрират и функции за аудио и видео разговори.