LayerPaint / LayerPaint HD

[Цена: $2,00 / $8,00]

LayerPaint е полупрофесионално приложение за създаване на анимации. LayerPaint HD пък е ексклузивно за таблети с големина 7 и повече инча. Разликата между двете е, че HD поддържа стилусите на NVIDIA и Samsung. Функциите са много, включително и четки за рисуване. С LayerPaint по-скоро ще създавате анимации.

NVIDIA Dabbler

[Цена: Безплатно]

Като говорим за NVIDIA, те имат свое собствено приложение, което идва преинсталирано на таблета NVIDIA Shield, като поддържа вградения стилус. Можете да избирате между различни видове платна и четки, а забавните функции, като „рисуване с маслени бои“ или пък „водна боя“, могат да бъдат много полезни. Пробвайте го, все пак е безплатно.

Pose Tool 3D

[Цена: $6,99]

Pose Tool 3D не е софтуер за обработка на каквото и да е. Това е по-скоро като „речник“ за художника – към него можете да се обръщате, когато ще рисувате хора в различни пози. Можете да завъртате моделите и да променяте позите им. Всъщност, Pose Tool 3D има още две братски приложения – Manga Pose Tool 3D и Horse Pose Tool 3D, които са точно за това, за което си мислите. Цената от 6,99 долара е за всяко от тях по отделно.

RoughAnimator

[Цена: $2,99]

Ето и още едно приложение за правене на анимации, което предоставя интересни и доста на брой функции. Можете да рисувате всеки един кадър на анимацията по отделно, безброй слоеве и дори можете да импортирате аудио файлове, така че анимацията да има звук. И накрая, можете да експортирате в QuickTime видео, GIF формат, или поредица от снимки.

Sketcher PRO

[Цена: $0,99]

Ето нещо за художниците, които не могат да си позволят професионален софтуер. На разположение имате 12 четки и още други функции. Да, не е много, но пък е качествено. Интересното тук е, че щом създадете някаква картина, можете през приложението да си я поръчате принтирана на хартия, за да я окачите на стената у вас. Разбира се, това ще стане срещу известна сума.

В заключение ще спомена само, че част от тези приложения далеч не са най-доброто, с което можете да се сдобиете, ако ще рисувате – все още десктоп софтуерът е на първо място, но пък ако нямате достъп до компютър, а имате някаква идея, можете да използвате някое от тези. Ако пък сте просто любител, който се опитва да се зариби, също може да пробвате някой от безплатните варианти, все от някъде трябва да се започне. Приятно рисуване!

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS