Ако досега риболовът не ви е изглеждал интересен, новият подводен дрон на PowerVision може и да промени мнението ви.

Компанията показа PowerRay тази седмица на CES. Дронът използва звукова технология и специални светлини, които засичат къде има риби и ги привличат на не по-голяма дълбочина от 30 метра.

Устройството е проектирано, за да придаде нов смисъл на „любителския риболов“. Дронът използва мощния си „откривател за риби“, за да ги открие и заснеме в 4K. Машината има и WiFi, което позволява на потребителите видеата заснетите изображения с камерата на дрона да бъдат директно трансферирани на смартфона им, благодарение на специалните приложения за iOS и Android.

drone

Нещо наистина интересно е фактът, че PowerRay поддържа дори и виртуална реалност.

PowerVision са направили функционалност, която позволява на притежателите на дрона да го сдвоят с VR очилата на компанията, за още по-страхотно изживяване. Освен това, устройството засича „гравитацията и жестовете“, което означава, че можете да контролирате робота дори само с леки движения на главата си.

Все още не се знае кога ще можете да откриете подводното устройство на пазарите, но ще можете да направите предварителни поръчки още февруари месец, на все още незнайна цена.