термо бельо

Термо бельото, представлява своеобразен долен слой от дрехи, изработени от фина материя. Практически нeзабележимо, то ще ви предпази от минусовите температури и вятър. С функция на „втора кожа“, но все пак има някои особености, с които трябва да се съобразите, за да максимален ефект. Особено подходящо е при практикуването на зимни спортове, лов, преходи в планината и разбира се е добра идея, за всички ситуации, в които знаете, че ще бъдете дълго време изложени при минусови температури. В зависимост от екипировката, която използвате и температурите, вие можете да използвате по отделно – термо блуза и/или термо клин.

За да извлечете максимална полза от носенето на термо бельо, е необходимо да сте запознати с няколко основни препоръки. Разбира се един от най-важните съвети, които можем да ви дадем при избора на термо бельо е правилния размер. То трябва да е точно по тялото, за да е максимално ефективно при изолиране от студа.  Освен всичко останало, трябва да ви подсигури необходимия комфорт при интензивно движение. Имайте в предвид, че е само слой от зимната екипировка и е необходимо да имате възможност да облечете още дрехи върху него.

Материята от която е изработено също е от основно значение. Най-предпочитани са синтетичните тъкани и мериновата вълна, защото позволяват на кожата да диша и да не се задържа влага при изпотяване, а това е жизнено необходимо, особено в планината. Памукът не е подходящ избор, именно поради задържането на влагата, което намалява ефективността от използването на термо бельо.

Основните разлики в двата типа материи са свързани със защита от студа в различните интервали от минусови температури. Съответно при комбинацията на зимна екипировка, термо бельото съставено от синтетични материали предпазва при температурни интервали около -8 до -10 градуса.  Бельото изработено от меринова вълна, съответно има по-добри характеристики, гарантиращо ви комфорт при  -15 до -20 градуса. Основания плюс при тази материя, е че няма да имате проблеми при използването му на по-високи градуси, защото вълнените материи не запарват тялото.

Изберете качествено термо бельо от подходящо за всякакви тежки условия – лов в планината или преходи през зимата, зимни спортове и още много други от магазин Brannik.bg – лидер във военната и ловна екипировка.

 

Сподели
Предишна страница5-те най-яки смартфона, които можете да откриете на пазара
Следваща страницаЩе заемат ли роботите нашето работно място?
Теодор Захариев е професионалист в SEO от 2010г. и е добре познат SEO експерт в България. Ръководи успешно SEO отдела на Kipo.bg – уеб агенция с богат опит в разработката на уеб проекти, SEO и цялостната корпоративна идентичност на редица известни брандове. Поддържа собствен SEO блог – SeoTeo.info, в който можете да обогатите знанията си за SEO.