Теленор проведе петия от серията си практически тестове на 5G технологията на специално събитие за бизнеса в централния офис на телекома.

Заедно със своите партньори от Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България, операторът осъществи демонстрация директно от производствения център на компанията в Костинброд, където се намира една от най-модерните производствени линии за PET бутилки във всички 28 държави от Групата Хеленик. Благодарение на 5G свързаността и комбинацията от очила за виртуална реалност и 360-градусова камера, Ловорка Кекез, мениджър „Здраве и безопасност“ в КокаКола ХБК България, имаше възможността да наблюдава дистанционно процеса по бутилиране на продуктите на компанията, както и да проследи спазването на установените правила за безопасност на територията на завода.

Кока-Кола ХБК България разполага с едни от най-модерните и енергийноефективни производствени мощности във всички 28 държави от групата Хеленик и е регионален център за износ на продукция.

„Успешните 5G тестове ни дадоха увереност, че развитието на тази технология ще има положително влияние върху е-обществото и бъдещето на бизнеса. С напредването на 5G, ще можем да предложим напълно нови услуги и бизнес модели, които ще са от полза за нашите клиенти и партньори“, заяви Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Теленор. „Работата с нашите бизнес клиенти за усъвършенстване на различните приложения на 5G ще допринесе за създаването на решения, които биха били успешни за всички заинтересовани страни“, добави той.

„Правителството и бизнесът си сътрудничат за осигуряването на необходимия честотен спектър, който да бъде предложен на операторите на подходяща цена и обсъждат възможните промени в строителните режими“, коментира Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, който бе специален гост на събитието. „Общата ни цел е да бъде осигурена добра инвестиционна среда, така че в България да има сигурни и достъпни телекомуникационни услуги от ново поколение, допълни той.

Това беше петият от серията практически тестове на Теленор, които се провеждат под мотото „5G тестове за по-добро бъдеще“. До момента компанията проведе тестове в сфери като медицината, менторството и развлекателната индустрия. Благодарение на 5G технологията Теленор осигури високоскоростна WiFi връзка за посетителите на своя Парк офис в началото на септември.

Компанията планира да продължи тестовете си в следващите месеци, с което ще изследва възможносите на новото поколение мобилна технология. Повече информация и новини около 5G тестовете на Теленор, както и информация за предстоящите събития са налични тук.

Сподели
Предишна страницаТоп 10 съвета за играчи в онлайн казино
Следваща страницаЪпгрейд на човешкото тяло
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.