С интегриран NFT Market Place, предлагайки безопасен и сигурен начин за плащане, LG Art Lab предоставя завладяващ нов начин да се наслаждавате и търгувате с дигитално изкуство на премиум телевизори LG

 

LG Electronics (LG) лансира своя собствена платформа за незаменими токени (NFT), LG Art Lab. Засега налична за САЩ на телевизори с операционна система webOS 5.0 или по-нова, достъпна директно през Home Screen, новата платформа позволява на потребителите да купуват, продават и да се наслаждават на висококачествено дигитално изкуство. С впечатляващо качество на картината и предлагайки избор от няколко широкоразмерни екрани, безкомпромисните телевизори от LG са перфектния посредник за дисплей на някоя от NFT колекциите.

Удобно две-в-едно решение за изобразяване и търговия с NFT у дома, платформата включва LG Art Lab Drops функцията, която профилира артисти и показва нови творби, които потребителите могат да очакват скоро в нея. Междувременно, обратното броене на Live Drops функцията им гарантира, че никога няма да изпуснат „току що пуснат“ NFT.

Новата платформа на LG, базирана на мрежата Hedera, най-използваната, устойчива, публична мрежа от корпоративен клас за децентрализирана икономика, прави купуването и продаването възможно най-лесно, инкорпорирайки екранни QR кодове, които позволяват на потребителите бързо да завършат транзакцията си чрез Wallypto – портфейлът за крипто валути на компанията за смартфони. Веднъж закупен, NFT може да бъде търгуван в LG Art Lab Marketplace, където потребителите лесно могат да следят историята на транзакциите, а в секцията My Collection могат да се наслаждават на всички творби, които притежават. Когато са изобразени на кинематографските екрани с отношение 16:9 на LG телевизорите,  NFT творбите напълно оживяват – особено на OLED моделите на компанията, които използват самоосветяващи се пиксели, за да дадат безкраен контраст, плътно черно и изключителна точност на цветовете.

Истинско изкушение за любителите на съвременното изкуство, LG Art Lab посреща първите дигитални творби на добре познатия скулптор Бари Х Бол. Известен с преосмисляне на класическите и модерните скулптори, използвайки последните технологии за 3D сканиране и принтиране, както и традиционните техники, Бари Х Бол прави изключителния си дебют в света на NFT изкуството с уникалните творби от серия ‘Метал’. Първите от тези NFT шедьоври, които перфектно обхващат всички текстури, детайли и материали – включително скъпоценни метали и камъни – използвани в забележителните скулптури на артиста, ще бъдат достъпни през функцията LG Art Lab Drops на платформата от тази седмица, а серия “Камък” и творби от други артисти ще бъдат добавяни на месечна база.

Със своето безупречно качество на картината и стилна, минималистична естетика, телевизорите от следващо поколение на LG се включват в няколко събития от висок клас в световния календар, включително скорошното Frieze Seoul.