Снимка: schmoesknow.com

Куентин Тарантино е много интересен режисьор. Не ми е любимец, но е интересен.

Днес ще видим клип, съдържащ всички сцени с убийства от неговите филми (много са). Кои са филмите? Всички, на които Тарантино е режисьор. Искате списък? Не е дълъг, заповядайте:

Глутница кучета (Reservoir Dogs, 1992)
Криминале (Pulp Fiction, 1994)
Джаки Браун (Jackie Brown, 1997)
Убий Бил (Kill Bill: Vol. 1, 2003)
Убий Бил 2 (Kill Bill: Vol. 2, 2004)
Разходка смърт (Death Proof, 2007)
Гадни копилета (Inglorious Basterds, 2009)
Джанго без окови (Django Unchained, 2012)

Признавам си, повечето от тези филми дори не съм ги гледал. Както казах по-горе, не съм фен на Тарантино. Не съм фен на този стил в киното (ultra-violence). Аз обичам по-сериозен тип филми. Точно затова едно от изключенията тук е “Джанго без окови” (за който си говорихме преди време). Този филм е просто невероятен и е чисто доказателство, че Тарантино може да прави сериозни филми, стига да иска. По мое мнение това дори е един от най-добрите филми, правени в последно време.

Но дори и в “Джанго без окови”, кръвта е в прекомерни количества. Имате чувството, че тя ви пръска по лицето, докато гледате. Убийствата са толкова много, че в края си мислите “Боже, колко хора умряха в тоя филм?” Дори не можете да кажете колко точно, защото експлодира цяла каравана с хора около нея и… Да. Бройката е голяма. А какво остава, когато говорим за всички филми на Куентин Тарантино и убийствата в тях, в един клип? Много, много кръв! Ума Търман кълца костюмари в “Убий Бил”, Самюъл Джаксън и Джон Траволта пръскат глави в “Криминале”… Абе, изобщо – много смърт.

Нужно ли е да казвам, че следващият клип е 16+ (или дори 18+) и че съдържа голямо количество спойлери?