Elemoon

Модата започва да диктува и дизайна на потребителската електроника. Напоследък сме свидетели на всякакви дизайнерски битки сред големите производители на смарт аксесоари. Elemoon е смарт гривна с уникална концепция. Устройството все още е в процес на разработка, но предлага интересни възможности за персонализация. Екранът е съставен от решетка от LED диоди, които могат да бъдат програмирани от потребителя. Цветовете и начинът на присветкване могат да бъдат променяни чрез приложение, за да може гривната да се пригоди най-добре към облеклото, така че да бъде винаги подходящ аксесоар. Устройството се свързва към смартфона чрез Bluetooth  и служи за получаване на известия при обаждане или кратко съобщение.

Elemoon има и опция, която позволява лесното намиране на телефона. Потребителят трябва да потърка повърхността на гривната и телефонът започва да издава алармен звук, който опътва до неговото местоположение. Настройките на гривната се определят чрез приложение за Android и iOS. Верижката е по избор от полимер и мед или неръждаема стомана.

Устройството се финансира чрез кампания в Kickstarter. В началото на кампанията на първите спонсори Elemoon се е предлагал за цената от 179$, но сега цената е вдигната до 199$. Разработчиците планират да започнат разпространение на устройството през месец февруари следващата година. В момента на писане на тази статия е събрана около 1/3 от целта на кампанията – 100 000$. До края на кампанията в Kickstarter остават 43 дни.