samsung galaxy s4

Флагманите на големите компании винаги са в центъра на вниманието и разбира се за тях се носят най-интересните слухове. Няма как тази тенденция да подмине и най-големият производител в бранша – Samsung и неговият бъдещ топ модел Galaxy S5. Съвсем скоро научихме, че той ще бъде анонсиран през януари 2014, а официалната му премиера ще е на Световния мобилен конгрес, който ще се проведе от 24 до 27 февруари в Барселона. Освен слуховете за гъвкав дисплей и алуминиев корпус, нямаме никакви технически характеристики за устройството. AndroidSaS хвърлиха нова бомба с твърдението си, че според анонимни източници апаратът ще има опцията за отключване чрез сканиране на окото.

Според информацията, докато останалите гиганти в бранша все още работят върху подобряване на скенерите за пръстови отпечатъци, корейската компания разработва технология за сканиране ретината на окото, която ще позволи по-добра защита на устройството от неоторизиран достъп. Естествено, това звучи като сцена от научно-фантастичен филм и няма никакви технически подробности, затова и ще приемем този слух с известна доза недоверие.

Възможно ли е всъщност това? Защо не, в условията на жестока конкуренция, всеки производител се опитва да излезе едни гърди напред, а щом има слух, значи има и разработка. Дали ще видим скенера за очи в Galaxy S5 не се знае, но мисля, че със сигурност рано или късно той ще се появи в някой от топ моделите на пазара.

Сподели
Предишна страницаNexus 5 в бяло
Следваща страницаTwitter обмисля спирането на #Music приложението
Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в Smart News. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии, като е била администратор на най-големия български Android форум.