Макар че почти всеки потребител на Apple е пробвал Siri, само много малка част от всички използват гласовия асистент постоянно. Това сочи ново проучване на Creative Strategies. Според тях, цели 98% от потребителите са опитали да си говорят със Siri поне веднъж, докато само 3% от тях са продължили да го използват във всекидневни ситуации.

Компанията за проучвания смята, че ниският процент на използване на гласовия асистент се дължи главно на това, че потребителите ги е срам да говорят на телефона си.

„С потребителска ползваемост от само 3% за притежателите на iPhone, изглежда хората все още се чувстват неудобно когато говорят на устройствата си. Още по-невероятно е, че това се случва в САЩ, където потребителите са свикнали да говорят на висок глас по време на обаждане, докато са сред други хора.“

Това споделиха от Creative Strategies, които също така посочват и процентите потребители, които използват Siri в различни ситуации: в колата го използват цели 62% от потребителите. Вкъщи този процент спада на 39%, докато на работното място Siri използват едва 1,3% от притежателите на iPhone – дали защото ги е срам, или защото не желаят да притесняват другите около тях. Още една статистика – малко над 60% са потребители, които използват Siri само от време на време.

Ами вие – допитвате ли се до гласовият асистент на Apple всекидневно? Споделете с нас в коментарите.