Kъм края на тази година трябва да видим последователите на най-новите смартфони от Apple – iPhone 6S и 6S Plus. Какво ново обаче може да има в тях? Това е изтекло като информация от анонимен източник, запознат с бъдещите продукти на компанията и предоставял достоверна информация и преди.

Виж още: 12-инчовият MacBook Air може да дебютира на 9 март

Според неназован източник Apple смята да направи сериозен скок, като увеличи RAM паметта на устройствата на 2GB. За последно увеличаване на капацитета оперативната памет в устройство на Apple стана през 2012 с iPhone 5. След това го последва iPad 3, който беше с 1GB RAM, а сега iPad Air 2 е с цели 2GB. Така че може би увеличаването на паметта и при новите бъдещи iPhone апарати е логична стъпка. Това, разбира се, би довело до по-гладък мултитаскинг, но на цената на по-кратък живот на батерията. Имайки предвид предишните действия в тази насока на Apple, най-вероятно това ще се случи, но пък и друг път са ни изненадвали.

Това обаче не е всичко. Слуховете сочат също, че най-вероятно iPhone 6S и iPhone 6S Plus ще бъдат с вградената Apple SIM, която беше представена миналата година с iPad Air 2. Това звучи странно и малко вероятно – все пак тя позволява да си изберете оператор от предварително сключилите споразумение с Apple директно от Settings менюто, без договор и с възможност да го смените с друг, когато пожелаете. Как ви звучи това? Кой оператор би се съгласил да ползвате услугите му без договор и да се откажете от него, когато поискате? Малко вероятно, наистина. Единственият вариант е iPhone-ите, продавани от оператори, да са заключени и с обикновени SIM карти, а тези купени от Apple да са с Apple SIM.

Има време, ще разберем. А дотогава очакванията са премиерата на новите смартфони от Apple да е някъде около септември, като да започнат да се продават няколко седмици след това. Дерзайте.