[cquote]“В миналото влаковете бяха нещо обикновено и нормално,но сега изглеждат като магия,не мислиш ли Артьом? Децата ни няма да знаят как да ги подкарат, а техните деца сигурно ще мислят, че тези неща са построени от боговете“.[/cquote]

metro-last-light-21-1

Регресът на останките от човечеството е неизбежен,но дали ще има някой жив останал, който да разкаже на своите деца за тези чудни богове и тяхното падение? Това остава във вашите ръце и задъханото дишане на Артьом, сменяйки поредният филтър за маската.

Москва, червеният площад и детските площадки – всичко е стопено, мрачно и мъртво.Чуват се само заплашителното ръмжене на мутирали изроди, гладни и объркани от този нов свят – свят на разруха и кончината на човешката история.

Това е Metro Last Light и хората от 4A games са се постарали неимоверно да предоставят едно тежко, невероятно мрачно и не толкова далечно бъдеще. Ядрената разруха е оставила само сенки и призраци, души седящи в забрава, самотни и изплашени. Детски сенки по игралните площадки и сълзи, някои от тях все още не могат да разберат, че техният живот несправедливо е приключил.

Metro Last Light е продължение на Metro 2033 по едноименният роман на Дмитри Глуховски. За тези от вас, които не са играли първото заглавие, 4A са се погрижили веднага да ви въведат в историята и мотивацията на Артьом и няма да сте изпуснали нищо съществено.Това продължение е технически и визуално полирано в много по-голяма степен от своят предшественик и наистина можете да започнете сагата от тази игра.

MetroLL_2013_05_14_16_14_03_528

Артьом е нашият главен герой – единственият човек, който може да осъществи контакт с така наречените „The Dark Ones“ – странни и високо интелигентни същества със силно психическо въздействие, което може да убие нормален човек. Тези сенчести персонажи в първата част биват унищожени с ядрени ракети, които Артьом насочва към тях – човешката ксенофобия и страх от различното водят до този момент. Оказва се че има един оцелял от всички, едно „дете“ по човешки стандарти. Това е и мотивацията Артьом отново да броди по шизофреничните тъмни тунели и не – мъртвите останки на Москва. Този останал Dark One е разковничето дали човешкият род ще успее да издрапа от бездната на забвението.

Продължете на следващата страница: