LG Optimus G

[cquote]LG Optimus G е новият флагман на компанията, който излезе преди няколко месеца и вече е на българския пазар.[/cquote]

Телефонът не отстъпва по параметри на топ моделите на пазара iPhone 5, Galaxy S4 и HTC One. Изключително много се радвам, че компаниите започнаха да обръщат повече внимание на материалите, които изграждат устройствата, а не само върху напомпани ядра.

Качествена изработка и отличен дизайн

LG Optimus G прави впечатление със стилния си и минималистичен unibody дизайн. Тенденцията да се правят телефони, които не се отварят се засили в последната година. Изработката на устройството е изключително качествена. Това е телефон, който просто крещи “премиум”, а това е екстра, която само iPhone и HTC могат да предложат към днешна дата. Впечатление прави и фактът, че телефонът стои много добре в ръката, но дава много отблясъци, които могат да заслепят потребителите, както заслепяваха мен. (смях)

Optimus G е облечен в стъкло, а отстрани се намира тънка линия пластмаса, която съединява диплея със задния панел. Препоръчвам на собствениците да бъдат много внимателни при ползването на телефона, защото стъклото често предполага инцидентни изпускания поради своето високо ниво на хлъзгаемост. ZeroGap технологията пък елиминира въздуха между стъклото и екрана.

Колкото повече гледам в телефона и прекрасните цветове на дисплея, толкова повече се влюбвам в него. Благодарна съм на LG, че предпочетоха да използват 4.7-инчов дисплей, защото като жена не обичам да нося плочки (Samsung Galaxy Note 2) и тухли (Nokia Lumia 920) в джобовете си. Телефонът тежи само 145 грама.

 [nggallery id=88]