Ревю на Sony WF-1000X

0

Дори телефонът ви да няма аудио жак, тази статия пак е подходяща за вас, защото тези слушалки нямат нужда от дупка в телефона ви. Това са новите Sony WF-1000X, които са напълно безжични и можете да намерите в родните магазини за около 440 лв. Всеки, който иска да изпробва късмета си при онлайн залагания, може да си осигури bet365 бонус код или да използва други промоционални възможности в интернет.

Какво толкова предлагат за тази сума? Доста неща, стига да се кефите на подобни продукти и да имате малко кеш, останал за лични глезотийки около Коледа. Не бих казал, че съм страшен спец по слушалките, затова ще ви разкажа просто какво ми хареса и какво ме подразни.

1000X изглеждат яко. Това е първото, което ще ви направи впечатление. Дизайнът е супер готин, леки са и, в зависимост от ухото ви, може би дори удобни. При мен на моменти леко изпадаха и вероятно не е много добра идея да тичате с тях, но пък докато си карах колата, ми беше супер удобно да ги ползвам. В комплекта има няколко размера и вида тапи, тъй че все ще намерите подходящите за вас.

Причината да си купите подобни слушалки най-вече трябва да е породена от факта, че не ви се занимава с кабели. Поне аз заради това бих ги взел. Безжичната връзка обаче крие своите недостатъци и ако чат-пат нещо ви прекъсне музиката или има забавяне в синхрона звук-картина, не се чудете. Просто технологията има още хляб да яде. 1000X се държаха прилично в това отношение, но не мога да кажа, че не се случи. Един от неприятните моменти е лекото прекъсване и заглъхване на дясната слушалка. Понякога става, понякога – не. От Sony имат решение на този проблем, така че ако нещо се случи, в сайта им пише какво да правите. Не че слушалките са калпави. Просто понякога така става.

Интелигентното шумопотискане е това, което отличава този модел от останалите слушалки на пазара. Sony доста се хвалят с това и донякъде има защо. Софтуерът отчита като цяло точно средата, в която се намирате и действието, което извършвате, като така потиска шума или пък го пропуска. В приложението на Sony можете и ръчно да избирате режимите за всяка една ситуация. Лично аз попадах в ситуация на шофиране или в градския, докато ги ползвах, и мога да ви кажа, че се усеща как звукът се променя. Скоро след като тествах функционалността, си смених настройките, защото предпочитам тотално да не чувам околната среда, без значение какво правя.

Това, което поне мен ме интересува най-много, е качеството на звука. Обичам да слушам музика и обичам чистия звук. За толкова пари бих очаквал топ качество и Sony WF-1000X го дава почти на 100%. Казвам почти, защото някои неща не са чак толкова топ. Едно от тях е басът, който звучи леко смекчено и някак изкуствено. Иначе нещата са на ниво, като за тапички. Определено ви съветвам да се разровите в приложението и да си настроите еквалайзера по ваш вкус. Това ще повиши качеството доста. По отношение на разговорите нещата са Ок. Не ми се оплакваха, че не ме чуват или нещо подобно, но имайте предвид, че може да говорите само с лявата слушалка, защото в дясната не се чува нищо.

Едно от най-яките неща при Sony WF-1000X е кейсът, в който можете да си носите и зареждате слушалките. Супер удобно е и много ми хареса. Хем няма да ги губите, хем имате допълнителен заряд за около 9 часа. Без калъфчето животът пада до +/- 3 часа. В момента, в който минете на зарядно, за има-няма 15 минути зареждане може да си спечелите 75 минути слушане, което ще ви стигне, докато направите една бърза тренировка в залата.

Знам, че цената ще ви се набие на очи и за много от вас може би ще дойде леко непосилна. Честно казано, този модел е сред най-скъпите на фона на конкурентите, които намерих на пазара. Разбира се, цените винаги варират, както и вкусовете на всеки от нас. Sony WF-1000X имат доста положителни качества и вярвам, че за някои ще са достатъчни, за да ги купят. Не мога да кажа, че съм пробвал всичко на пазара, но тези слушалки определено са яки и ми харесват.