Razer Adaro Wireless бяха любезно предоставени от нашите приятели от Ozone!

Razer Adaro Wireless са един от водещите модели слушалки на небезизвестната компания Razer, който можете да намерите по родните магазини за ~360 лв. Моделът се отличава с няколко ключови характеристики в лицето на Bluetooth v4.0 с aptX Technology, 40 мм неодимови магнити и комфортен дизайн. Това е и моделът, който реших да тествам за днешното ревю.

Параметри

 • Bluetooth v4.0 with aptX Technology
 • Drivers: 40mm Neodymium Magnets
 • Frequency Response: 20Hz – 20kHz
 • Impedance: 32 Ω
 • Sensitivity: 91dB ± 3dB
 • Max Input: 50mW
 • Operating distance: 10m
 • Playtime: Up to 20hrs
 • Standby Time: Up to 300hrs
 • Charging time: 2.5hrs
 • Charging cable: 0.8m Micro-USB to USB charging cable
 • Approximate Weight: 197g

Razer Adaro Wireless PictureМина доста време от последното ревю, в което представям слушалки, и ми беше интересно да видя какво могат Razer Adaro Wireless. Принципно не съм особено голям фен на безжичните слушалки, защото досега съм попадал само на модели, които са били сравнително тежки и не много удобни за дълго ползване. Предложението на Razer успя да промени мнението ми в това отношение, благодарение на доста удобната си форма и ниско тегло. Razer Adaro Wireless са само 197 г, което по никакъв начин няма да усетите, дори като ги ползвате няколко часа, без да спирате. В допълнение към това те предлагат меки и добре изолиращи околната среда възглавнички, горната част също е изработена от висококачествени материали и е доста мека. Визията на слушалките е добре завършена с малкия бутон за регулиране на силата на звука, пускане/пауза и превъртане на парчетата.

Razer Adaro Wireless Picture 4Първите ви впечатления ще се появят още с отварянето на кутията. Като стана дума за нея, в окомплектовката няма нещо кой знае какво, освен един micro USB кабел за зареждане, няколко книжки и стикери. Като презентация, от Razer са се постарали цялата кутия и всичко в нея да изгледа доста добре, но все още не могат да достигнат нивото на Beats, които са царе в това отношение.

Razer Adaro Wireless, както си личи и от името, са безжични слушалки. Работят посредством Bluetooth връзка с телефона, РС или каквото имате, като в радиус от около 10 метра не би трябвало да се сблъскате с проблем. Безжичната връзка има своите плюсове, но и минуси. Хубавото е, че няма да се оплитате в кабели, може да се движите спокойно и през цялото време да слушате музика или работите. Лошото е, че след технологичния максимум от 20 часа време за работа, ако не ги сложите на зарядно, стават неизползваеми, защото няма друг кабел и опция за свързване. В даден момент това може да се окаже проблем, особено ако пътувате много, тъй че външната резервна батерия ще ви е задължителен аксесоар. Аз успях един път да ги изтощя, а ги ползвам от около две седмици. Разбира се, не стоят на главата ми непрекъснато, но все пак мога да кажа, че за средностатистически потребител, времето от зареждане до зареждане ще е голямо. Друг недостатък, който забелязах при ползване, е липсата на възможност да говорите по тях. Поне с моя телефон не се получи, докато по време на игра ще може да си клюкарите със съотборниците.Razer Adaro Wireless Picture 5

Стигаме и до качеството, което е и най-важното, когато говорим за този тип техника, освен ако не искате да плащате за марка или визия. Тук мога да кажа, че от Razer са се справили доста добре. За съжаление не съм тествал останалите модели от серията, за да кажа дали Razer Adaro Wireless се справят на същото ниво, но от мнението на някои специалисти в интернет, качеството на звука е идентично с това на моделите, които са с кабел. По мое мнение звукът наистина е доста чист, изолиран от околния шум, а феновете на баса ще останат доволни, защото Razer Adaro Wireless наистина ще ви поразрушат някоя и друга мозъчна клетка. При отделни парчета усетих леко смесване на звуците и загуба в средите, но в по-голямата част от времето може да се радвате на доста добър звук. Ако за някои от вас е важно, слушалките изпускат малко звук, ако усилите на макс, тъй че ако сте в среда с доста хора около вас, може да притесните малко околните с лудото джамборе, което сте надули.

Razer Adaro Wireless Picture 6Както обикновено, трябва да завърша с няколко финални думи, които да ви насочат поне малко дали Razer Adaro Wireless са подходящият избор. Преди това искам да кажа, че знам за наличието на други марки, с други цени и ми е ясно, че всеки си има предпочитания. Лично аз останах доволен от модела и въпреки известните недостатъци, които има всеки продукт, успях да се насладя на качествен звук. Razer Adaro Wireless са удобни, леки и ми паснаха чудесно. Яд ме е само, че не успях да проведа разговор от тях, но пълно щастие няма.

Razer Adaro Wireless бяха любезно предоставени от нашите приятели от Ozone!