Philips 272P4Q

На тазгодишното изложение CeBIT в Хановер, Германия, холандският производител Philips представи последното си поколение монитори за архитекти, графични дизайнери и видео професионалисти от серията Brilliance. Сред тях бе и 27-инчовия 272P4QP.

Този професионален монитор на Philips използва PLS Quad HD дисплей с високата резолюция от 2560х1440 пиксела и плътност 109 пиксела/инч, създавайки отлична картина с големи ъгли на гледане. Според брошурата, Philips 272P4QP е перфектният монитор за работа с графичен софтуер.

Останалата част от списъка с характеристики е точно това, което очакваме от топ монитор. PLS LCD дисплеят изкарва sRGB образ с дълбочина на цвета 8 бита, яркостта на дисплея е повече от достатъчната 300cd/m^2, а контрастът е 20,000,000:1, а времето за опресняване е 12 милисекунди.

Дали всички тези характеристики са достатъчни, за да направят идеалният монитор за дизайн и архитектура?

Външен вид и функционалност

Вниманието към детайлите и стремежът към функционалност на Philips проличават още веднага, след като разопаковате този монитор. Корпусът е изграден от качествена на докосване пластмаса, като предната му част е с текстура на полиран метал.

Стойката е стабилна и направена от здрав материал. Позволява ви да нагласите монитора по височина, по ъгъл на виждане и ориентация на дисплея (ако хоризонталното разположение стане неудобно, можете да завъртите целия дисплей в портретен режим —особено полезно, когато работите с повече от един монитор).

Philips 272P4Q

Разположените върху корпуса бутони работят гладко, а менюто за настройки и избор на вход е лесно за използване. Запомнете бутона озаглавен „Multiview“, защото зад него стои най-практичната функция на Philips 272P4QP. Това е работата с няколко устройства на един екран, която за някои отдавна е нужда, а за други се превръща в огромно удобство. Особено когато разполагате с цели 77 процента повече пространство, отколкото на Full HD монитор.

Горе, Philips 272P4QP има вградена уеб камера с два микрофона, предназначена за конферентни разговори и професионалисти, които работят на дистанция от офисите си. Долу, под логото на производителя, се намират два сензора, които пестят енергия, намалявайки консумацията на монитора, когато не седите срещу него. Philips твърди, че сензорите могат да спесят до 80% от консумацията на електроенергия.

Philips 272P4QP изглежда като класическо парче скъпа технология, изработен е от качествени материали и спокойно може да се похвали с гъвкавост на стойката. Но дали това е достатъчно, за да се класира като добър избор за графичните професионалисти?