Интерфейс и софтуер

 

 

Това, което ви дава Android Wear не е много, но е достатъчно, поне засега. За почти всичко ще трябва да си преглеждате и телефона. За момента Moto 360 е просто един известител на ръката ви. Ще ви показва новини от Facebook и всичките ви социални профили, SMS-и, входящи обаждания и т.н. За всичко обаче ще трябва да отговаряте от телефона. Това, което ще може да направите през него е да прочетете съобщението или нотификацията, но ако решите да отговорите, Moto 360 ще подаде команда към телефона и приложението за SMS-и, например, ще се отвори там. Можете да приемете или отхвърлите повикване, но не може да говорите през часовника. За сметка на това може да ползвате гласови команди за търсене в Google или пък да се навигирате чрез приложението Maps, което е готино, но изчерпва възможностите на часовника.

Останалите места, където Moto 360 може да намерите приложение, е ако спортувате и искате да си следите дневните показатели. В общи линии нещо не по-различно от това, което прави всеки друг часовник.

Неприятен момент, ако държите на детайлите, е фактът, че кръглата форма на дисплея ще изреже краищата на някое съобщение или каквото гледате на дисплея. Това беше проблем, за който се знаеше, още когато се разбра, че Android Wear ще бъде сложен на кръгъл часовник. За момента това не е изчистено като недостатък и тази операционна система все още е оптимизирана само за квадратни или правоъгълни часовници. Мен не ме подразни и честно казано дори не ме е яд, [lquote]Софтуерът има бъдеще, но все още е недодялан[/lquote]че ми реже от съобщенията, но ми е интересно все пак да видя следващите версии на Android Wear, в които това ще липсва.

Оставих най-якото в един умен часовник за финал. То не е нещо, което да не сте виждали, но поне на мен ми харесва най-много. Това е възможността всеки ден да сте с различен часовник. Е, не точно различен, но поне лицето му ще е друго. Не бих си купил такъв продукт заради следенето на дневни показатели или нещо подобно, но за възможността да си слагам всеки ден нов облик на дисплея бих похарчил някой-друг лев. Не ме разбирайте погрешно, просто на мен това най-много ми харесва.

 

Виж повече инфо в eMAG