Хардуер

 

 

Moto 360 има 1.56-инчов IPS дисплей с резолюция от 320х250 пиксела, което е малко. Дори не е нужно много да се напъвате и може да видите пикселите, което за някои може да е дразнещо. Лично на мен не ми беше проблем, пък и фактът, че е IPS прави картината много добра, а на открито няма да имате проблеми. Дисплеят е кръгъл, както може да се досетите от името, но реално не е на 100% кръгъл. Една от най-критикуваните страни на Moto 360 е рамката в долната част, която леко реже дисплея и разваля цялата 360 градусова картинка. За съжаление това е нужното зло, което позволява на инженерите да съберат всички части. Иначе щяхме да имаме по-дебела рамка, което мисля, че щеше да е по-зле.

Moto 360 работи с Android Wear, който е задвижван от TI OMAP 3 процесора в комбинация с 512МВ RAM и 4GB вътрешна памет. В общи линии операционната система работи добре, като рядко ще се сблъскате със забивания. Има ги, но това все пак е първа версия и е нормално. Най-вече може да ги срещнете, докато цъкате нещо по часовника. На моменти менюто може леко да забие или да лагва. Наистина е рядко, но това, което не е рядко е фактът, че не всеки път, когато си вдигнете китката, за да видите колко е часа, дисплеят ще се активира. Това бе нещо, което забелязах, че се случва често и ако движението ви не е наистина отчетливо, ще трябва да го повторите или просто да включите дисплея ръчно. Може да оставите екрана да стои включен, но това не е много препоръчително.

[cquote]Да се надяваме, че следващата версия ще е с по-добра батерия[/cquote]

Тук идва и моментът с 320 mAh батерия, която трябва да захрани всичко това. Както виждате, тя е малка. Дори много малка, ако питате мен. Това не дава особено голям живот, а за да съм точен, с Moto 360 няма да изкарате един ден. Поне аз не успях. Само за справка, след пълно зареждане, без да правя с него абсолютно нищо един ден, батерията падна с 16%. В момента, в който го сложа на ръката си и го свържа с телефона, батерията започва да си отива доста бързо. Часовникът разполага с педометър и сензор за отчитане на сърдечната честота, които в повечето случаи работят точно, но също ще изстискат живота от тези 320 mAh, ако работят през цялото време. Ако пък активирате екрана да стои включен непрекъснато, след няколко часа вече ще е на зарядно. Всичко си зависи от начина на ползване, но хубавото е поне, че зареждането става бързо и за около час вече ще е готов за ползване.

 

Виж повече инфо в eMAG