Lenovo представи своя камерафон Vibe Shot, с който дава заявка за битка с водещите устройства в тази сфера. Лично аз бях доста скептична от начало, докато телефонът не попадна в ръцете ми. Имах удоволствието да го използвам в продължение на 2 седмици и останах с много добро впечатление, не само от камерата, а изцяло от работата на телефона. Затова и реших да напиша своето първо ревю за Smart News, в което ще ви разкажа малко повече за него.

Дизайн и външен вид

 

Още от първия досег с красивия смартфон разбирате, че е вложено доста голямо усилие да се достигне този премиум вид. Vibe Shot разполага с 5-инчов FULL HD дисплей с IPS технология и 441ppi, което за такъв клас и размер на екрана е доста добре. Лично аз вече свикнах да работя с по-големи телефони, но пък за сметка на това той ми беше изключително удобен за работа с една ръка, което всички знаем, че вече е много важно, особено в забързаното ни ежедневие. Като една доста приятна настройка на дисплея, в менюто можете да намерите възможност за регулиране на цветовете, като там са включени няколко автоматични режима и като бонус ръчен за всеки по-претенциозен вкус.

Lenovo Vibe Shot PictureКакто вече казах, имах възможността да го използвам и не намерих проблем в работата с дисплея нито на закрито, нито на открито. Стъклото на екрана е с добре познатото Gorilla Glass 3 покритие, с което можете да сте спокойни, когато носите телефона си в чантата. Алуминиевата рамка наподобява едно бивше величие на Apple, като успешно придава луксозен вид. При задната част на телефона отново е използвано стъкло, но тук вече има нещо повече по отношение на дизайна, а именно фактът, че наподобява ретро фотоапарат.

Дизайнът е на нивото на хай-енд смартфон

Лично на мен много ми допадна дизайнът, тъй като е доста привличащ окото.
От дясната страна на рамката са разположени бутоните за регулиране на звука, този за включване и още два, които смятам за доста практични. Единият е за превключване на режима на снимане от автоматичен на ръчен, а другият е точно по-мой вкус – само и единствено за снимки. Той е в две степени 1: фокус и 2: снимане. От ляво в горната част се намира слотът за двете сим карти, а в долната е мястото за microSD (до 128 GB). Винаги съм била скептична по отношение на телефони с две сим карти, но след работата ми с този в крайна сметка разбрах, че всъщност ми се освободи доста място в чантата. Има възможност за 4G режим, но не е възможно едновременно и двете карти да са в 3G.

Lenovo Vibe Shot Picture 1

Апаратът се предлага в три цвята: перлено бял, графитно черно и, за по-екстравагантните вкусове, червен в размери 142 x 70 x 7.3 мм.