Официалната премиера на бъдещия флагман на Samsung Galaxy S8 ще бъде на 29 март, според доклад от Venture Beat. С тази новина идва и първата снимка на скоро излизащото устройство. Гърба на смартфона е много подобен на миналогодишния S7 (с разликата, че скенера за пръстови отпечатъци е преместен), но лицето на флагмана изглежда доста по-различно от обичайния дизайн на корейците. Главен бутон няма, както и навигационни бутони. Вместо това S8 има голям, заоблен и от двете страни екран. Samsung възнамеряват да пуснат телефона в продажба из целия свят на 21 април.

Компанията планира да пусне два размера (5.8 и 6.2-инчов). Това е първият флагман, който ще видим от Samsung след провала на Note 7. Големият „безкраен“ екран, който е по-голям дори от този на Note (5.7-инчов) има странно отношение 18.5:9. Чувството да държите едната от двете версии на S8 ще бъде почти същото като да държите Galaxy S7 и S7 Edge в ръка. Хардуерните спецификации са следните:

  • Дисплеи: 5.8-инчов или 6.2-инчов QHD AMOLED дисплей
  • Камери: 12-мегапикселова f/1.7 задна камера, 8-мегапикселова f/1.7 предна
  • Процесор: Snapdragon 835 или Samsung Exynos (зависи от пазара)
  • Памет: 64GB със слот за microSD карта
  • RAM: 4GB
  • Батерии: 3000mAh (5.8-инчовия модел) или 3500mAh (за 6.2-инчовия модел)
  • Други: Аудио жак, USB Type-C, водоустойчив

Samsung най-вероятно ще направят свойство на новия си флагман подобно на Windows Continuum, което ще позволява устройството да функционира, докато е включено към десктопен компютър. Ще има специален бутон, който да активира персоналния асистент, наречен Bixby. За асистента се говори, че ще е по-добър от своите конкуренти (Siri и Assistant) и ще се справя с по-трудни задачи. Друго ново в устройството е USB-C жака и за щастие на всички корейците са оставили така обичания аудио жак.

Камерите изобщо не са променени, но имат нови софтуерни свойства: скенерът на ириса, който видяхме при спрения от продажба Note, ще го има и в най-новия смартфон на Samsung. Устройството вероятно ще струва повече от своя предшественик, но за това ще разберем повече през март на събитието Unpacked в Ню Йорк. Едно е сигурно, Samsung ще се постараят максимално това да бъде перфектния смартфон, без нито един дефект. Все пак ще разчитат много на него, за да ги изведе отново на първи позиции и да спечелят доверието на потребителите си наново.