ipad-mini-retina-4

В доклад на ET News от петък се посочва, че производителят Sharp изпитва големи трудности при интензивните тестове на LCD на Retina дисплей панелите, които се използват за новия iPad Mini. Докладът цитира неназовани източници в индустрията, според които проблемът при тестовете се отнася конкретно до TFT технологията на Sharp, което води до ниска продуктивност.

Тези интензивни тестове се провеждат в заводите, като те се правят на всички електронни компоненти. Благодарение на тях се премахват най-лошите бройки. Все още няма информация какъв процент от панелите на Sharp са били засегнати.

Според предишни данни именно Sharp е виновникът за забавянето на доставките на iPad Mini. Според сведенията другият основен доставчик на панелите на Apple, а именно LG Display, не е имал такива проблеми. В друг доклад се казва, че Apple скоро ще добави и Samsung като свои доставчик на панели за новия таблет, за да може да отговори на очаквано голямото потребителско търсене.

Все още няма официално обявена дата за пускането на iPad Mini с Retina, въпреки че вече има голям брой доклади, които разясняват причините за неговото забавяне. За Apple беше нетипично да представи второто поколение на устройството, без да обяви кога той ще бъде пунат на пазара. Изглежда че именно производствен проблеми с 7.9-инчовия Retina дисплей е причината за тази ситуация. Дори самият Тим Кук каза, че компанията може да не успее да посрещне високото търсене, когато пусне новия си таблет по някое време през ноември.