Samsung-Galaxy-Note-4

От официалната премиера на Galaxy Note 4, която очакваме в началото на септември, ни дели целият най-приятен отпускарски сезон, но подробностите за новия фаблет на Samsung продължават да изтичат „на час по лъжичка“.

Малко преди края на май разбрахме, че Galaxy Note 4 ще предложи интересни нови софтуерни функции като “Swipe to launch Motion Launcher”, “Aqua Capture”, “Multi Network for Booster” и “Smart Fingerprint”. Сега обаче получаваме информация за нещо, към което потребителите проявяват особено любопитство – какъв ще е екранът на устройството.

Последните разкрития потвърждават, че Note 4 ще има 5.7-инчов екран също като своя предшественик, но със значително по-висока QHD резолюция. Информацията за размера идва от индийски уебсайт, в който е споменато тестово устройство, обозначено като SM-N910A. Тъй като Note 3 е известно още като SM-N900, а буквата “A” е индикация, че тази конкретна версия е предназначена за AT&T, то всички специалисти стигат до заключението, че новопоявилият се в сайта модел е точно наследникът Galaxy Note 4.

samsung-galaxy-note-4-leak-screen-1-600x70

Що се отнася до резолюцията, източникът на информацията е различен – изненадващо, но това е самият Samsung. В сайта на корейския гигант вече има User Agent профил за същото устройство, споменато и от индийците – SM-N910A. Там е посочена и резолюцията: 2560×1440. Тази QHD резолюция е в крак с представения наскоро LG G3 и каквато се очаква да има в Samsung Galaxy F/S5 Prime.

samsung-galaxy-note-4-leak-screen-2-600x189

Засега обаче не става ясно дали е верен един от най-интересните слухове за Note 4 – че ще има и версия с извит дисплей. Предполага се, че ако е така, то устройството ще се предлага в две варианта: със стандартен екран, който ще бъде за масовата публика, и лимитирано издание с извит екран.