Нова технология позволява да си отваряме входната врата с помощта на мобилно приложение или дори чрез биометричен четец за пръстови отпечатъци. Тя е вградена в иновативната врата Next Elettra, която е разработена от европейската компания за входни блиндирани врати Dierre.

 

“Системата е много добър пример за това как иновативни технологични области като “Интернет на нещата” (Internet of Things) вече навлизат в домовете ни и се превръщат в реална част от живота ни. Резултатът е не само повече удобство за обитателите на жилища и офиси, а също и по-висока степен на сигурност и контрол” – посочва Станислав Дечев от българската фирма за блиндирани врати MyDoor.bg, която е вносител за България на умните врати.

 

Управление чрез мобилно приложение

 

Иновативната входна врата Next Elettra е снабдена с Bluetooth модул, а управлението й може да се осъществява дистанционно чрез мобилното приложение My DOOR. То е достъпно във версии за операционните системи Android и iOS и позволява на потребителите да командват блиндираната врата от разстояние.

 

Биометричен четец за пръстови отпечатъци

 

Вратата е снабдена и с биометричен четец за пръстови отпечатъци. Той позволява на нейния собственик да дава или да отказва достъп на други хора само с едно докосване с пръст. По този начин той разполага с постоянен достъп до дома си, без да се налага да носи каквито и да е устройства или ключове в себе си и без да рискува да остане навън, ако ги изгуби. Освен това може да предостави достъп на свои близки и роднини, на които има доверие.

 

Вграден алармен индикатор

 

Чрез мобилното приложение MY DOOR състоянието на вратата може да се следи в реално време – дали е заключена или отворена, както и дали се извършва опит за неоторизиран достъп. При опит за взлом, вграденият алармен индикатор изпраща информация директно на мобилния телефон на собственика.

 

Дистанционно Key-fob устройство

 

Другият начин за управление на вратата е чрез дистанционното устройство Key-fob. Чрез него тя може да бъде отключена или заключена лесно и удобно – с натискането на един единствен бутон.

 

Мощна акумулаторна батерия

 

За случаите, когато в жилището няма ток, Next Elettra  е снабдена с акумулаторна батерия, която може да издържи в продължение на цял месец. А ако се изтощи, в бравата е вграден секретен патрон D-Up, който позволява управлението на вратата и чрез механичен ключ.

 

Бронировка на секретен патрон

 

Сред останалите екстри на вратата е нов вид бронировка D-Fendy Plus, която защитава секретния патрон от трошене. Комбинацията със специалната защита на бравата Lock Blocking System, прави вратата практически непреодолима дори и за най-изобретателните неканени гости.

 

Технически показатели и външен вид

 

Техническите показатели на вратата впечатляват с шумоизолация от 45 dB, коефициент на топлопреминаване 1,4 W/(m².K), както и устойчивост на ветрово натоварване  клас 3. Външният вид на вратата, както и материалът на облицовките и покритието, могат да бъдат избрани от над 12 хил. варианта с неповторим италиански стил.

 

Сподели
Предишна страницаКлониран кон за първи път в света
Следваща страницаПоглед към LG Wing
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.