Новият телефон идва с извит двоен дисплей

Иновацията от LG разполага с вторичен дисплей, който се разкрива чрез усукващо движение. Слуховете за тайния проект на LG с кодово име Wing ни подсказваха да очакваме телефон с двоен дисплей. Вторият екран би следвало да се отваря с извиващо движение.

Оказва се, че бихме могли да използваме втория екран в Т-образна форма. За пример, можем да стартираме навигация на главния дисплей и същевременно да възпроизвеждаме музика на втория. Нито един от екраните не е снабден с прорез.

Когато имате нужда от тях

LG разработва идеята за втори екран още по времето на LG V10 през 2015 г. Този акцент се измести към двойните дисплеи през последната година. Първо беше представен LG V50 ThinQ и LG G8X през 2019 г. LG V60 и LG Velvet имат възможност да се свържат с втори дисплей, който е със същия размер като самия телефон.

Недостатъкът на текущите предложения обаче е, че трябва да носите този втори дисплей, дори и когато не се нуждаете от него. Ако искате само един, вторият трябва да стои в чантата ви или в най-лошия случай в джоба. LG Wing обаче вгражда вторичния дисплей направо в самия телефон, премахвайки този проблем.

Какво представлява LG двойният екран

Вторичният дисплей не е толкова голям, колкото основния, поради технически ограничения. Вместо това вторият се отклонява от дъното на основния и седи перпендикулярно на него. Това го прави да изглежда като традиционен дисплей на телефон с по-малък такъв, точно до него.

Слуховете за LG Wing включват 6,8-инчов основен и 4-инчов втори екран. И двата са захранвани от Snapdragon 765 или 765G.

Телефонът би трябвало да работи много подобно на T-Mobile Sidekick, който съществува преди Android. При тази версия на смартфон, дисплеят ще се обърне навън и ще изложи физическата клавиатура отдолу. Подобен дизайн може да бъде изключително полезен.

Ако го използвате в колата и на вашето табло е монтирано LG Wing устройство, показващо упътвания за шофиране на цял екран, вторичният дисплей може да известява за входящи повиквания, без да прекъсва навигацията. Това е нов подход към функциите за многозадачност или разделен екран, които сме виждали на много телефони през годините.

Мултитаскинг

Големият въпрос е, с колко приложения може да работи вторият екран. В най-новите версии на Android е вградена функционалност с двоен дисплей. Може ли LG да ни даде възможност да премахнем падащото меню за известия и да изведем всички сигнали на вторичния екран? Това може да е доста добра идея, ако се осъществи.

Най-очевидната разлика са игрите. Геймърите вече са се възползвали от двойните дисплеи, които се предлагат, като използват вторичния за контролер, докато играта се визуализира от основния. Това наподобява Nintendo 3DS.

Какво да очакваме

Като се има предвид колко нов и непроверен е този тип дизайн, не е изключено да има ограничен старт и висока цена. Обнадеждаващо е да видим как компаниите за смартфони опитват някои нови неща. Всички обичаме класическия дизайн на смартфона, но индустрията като цяло остава в застой. Ще са необходими някои големи рискове, за да се промени статуквото, а LG се позиционира като лидер в тази насока.